З Данії до Польщі дном Балтійського моря прокладуть газопровід

Польська газотранспортна компанія Gas System уклала з італійською Saipem контракт на будівництво морського газопроводу з Данії до Польщі загальної вартістю 280 млн євро.

Згідно з проектом, газопровід протяжністю 275 км проляже дном Балтійського моря на глибинах від 4 до 57 метрів від морської поверхні, передає Інтерфакс-Україна.

Цей трубопровід стане частиною Балтійської газопровідної системи загальною вартістю 1,5 млрд євро, яка поєднає Норвегію як постачальника газу з Польщею – його споживачем, з використанням данської мережі газопроводів.

Реалізація проекту дасть змогу Польщі імпортувати до 10 млрд куб. м норвезького газу з можливістю його реалізації в сусідніх державах для зниження залежності від постачань природного газу з Росії. Раніше країна диверсифікувала джерела імпорту пального за рахунок будівництва терміналу СПГ, а також розширила газопровідну систему для його реалізації в інших країнах.

Польща є затятим противником реалізації проекту “Північний потік-2” щодо постачань російського газу до Німеччини через Балтійське море. Ран

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *