Лукашенко попри коронавірус запросив Зеленського і Путіна на парад Перемоги до Мінська

Президент Білорусі збирається проводити масові заходи 9 травня попри пандемію коронавірусу.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив лідерів країн колишнього Радянського Союзу, зокрема президента України Володимира Зеленського та його російського колегу Володимира Путіна, приїхати до Мінська на парад Перемоги, попри стрімке поширення у країні нового коронавірусу.

Про це повідомляє БЕЛТА.

“Публічно запрошую глав держав, хоча б колишнього Союзу, приїхати до Мінська”, – сказав Лукашенко.

Читайте також:

Лукашенко в розпал пандемії коронавірусу пообіцяв "організувати, як належить" парад 9 травня

На думку президента, зібратися у столиці Білорусі було б найкращим рішенням.

“Правильно було б зібратися в Мінську. Це республіка, яка була стерта з лиця землі, яка першою прийняла удар. Це найбільш постраждала республіка – живий пам'ятник війні”, – наголосив білоруський лідер.

Зазначимо, станом на 5 травня у Білорусі підтверджено понад 17 тисяч випадків інфікування коронавірусом. Померли вже 103 людини.

Представник ВООЗ у Білорусі Батир Бердикличев заявив, що темпи приросту нових випадків коронавірусу в країні є одними з найвищих в Європейському регіоні ВООЗ.

Нагадаємо, у світі триває пандемія нового коронавірусу, спалах якого розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю – COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

В Україні від 11 березня на всій території запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Втім вже від 11-го має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *