Коронавірус у Європі: в Італії частково запрацювали ресторани, а в Німеччині – перукарні

У країнах обмеження скасовують поетапно.

Європейські країни почали послаблювати карантин, впроваджений через пандемію коронавірусу. Влада пом'якшує суворі обмеження поетапно, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок. 

В Італії відновили транспортне сполучення в межах регіону. Крім того запрацювала частина ресторанів: їх відкрили для обслуговування на винесення. Також після двох тижнів домашньої ізоляції дозволили прогулянки у парках.

У Німеччині карантин формально триває до 10 травня, але чимало обмежень уже скасували. Ві дучора відкрились перукарні. Щоправда з обов’язковими умовами – майстри працюють у масках. “Перший день відпрацювали нормально. Але за місяць, думаю, ця маска уже приросте до мого обличчя. Головне, що ми можемо працювати і з точки зору безпеки це теж добре”, – каже власник салону краси Андре Стаак. 

Натомість у Сполучених Штатах Америки чимало нью-йоркців, користуючись відсутністю туристів, роблять світлини на найвідомішій площі міста Таймс сквер.

У понад США 1,2 млн виявлених випадків коронавірусу. Від ускладнень померли майже 70 тисяч людей. Дональд Трамп заявив, що кількість жертв епідемії у країні може сягнути ста тисяч. Водночас низка штатів уже суттєво послабили карантин – дозволили торгівлю та відкрили салони краси й ресторани.

Серйозний спалах коронавірусу розпочався у Росії. Останніми днями фіксують понад 10 тисяч нових випадків зараження щодоби. Найскладніша ситуація у Москві. Тамтешня влада пік хвороби прогнозує на середину травня. Російські лікарі при цьому масово скаржаться на брак елементарних засобів захисту. 

Кореспондентка ТСН Катерина Трифоненко.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *