На Вінниччині через негоду загинула людина

Сильні дощі, град та пориви вітру наробили лиха в регіоні. За останню добу рятувальники боролися із наслідками негоди одразу у трьох районах області: очищали дороги від повалених дерев, відкачували воду із залитих погребів та будинковолодінь. Але без жертв не обійшлося. У селі Круподеринці Погребищенського району великим потоком води та мулу був змитий з дороги 49-річний місцевий житель, який рухався на велосипеді по дорозі. Як повідомляє ГУ ДСНС України у Вінницькій області, прибувши на місце події бійці ДСНС дістали загиблого чоловіка з замуленого узбіччя та передали працівникам Нацполіції.

«Через сильні дощі підрозділи ДСНС у Вінницькій області ліквідовували наслідків негоди у трьох районах області – Гайсинському, Бершадському та Погребищенському. У місті Погребище – рятувальники відкачали з будинковолодінь 250 куб. м води. Там на трьох вулицях (Яблуневій, Кам’янка та Селянська) внаслідок короткочасної зливи сталося підтоплення двох підвальних приміщень та водопровідного колодязя. Аналогічна ситуація у Гайсині, де бійці відкачали води та прочистили стічні канави від сміття та бруду», – повідомляє прес-служба відомства.

Директор Вінницького гідрометцентру Юрій Власов у коментарі Суспільному: Вінниця повідомив, що головна причина негоди криється у атлантичних циклонах. Вони один за одним накривають Україну, що погіршує погодні умови. Короткочасні дощі, подекуди з грозами, протримаються до кінця тижня. З 8–9 травня прийде антициклон без дощів, лише сонце. Наступного тижня вже буде прийде літо, середньодобова температура підніметься на 15˚С.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Фото – ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *