Україна вже цього тижня розпочинає підготовку до виходу з карантину, – Зеленський

На щоденній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського, обговорювали майбутній вихід із карантину.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента.

Обмежувальні заходи для боротьби з СOVID-19 діятимуть в Україні до 11 травня, як і було заплановано раніше, але країна вже готується до виходу з карантину, говорили учасники наради.

Зокрема, Кабінет міністрів готує рішення, яке допоможе підприємцям і споживачам підготуватися до безпечного виходу з карантину, мовиться в повідомленні.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд розробляє алгоритми безпечного відкриття об’єктів оптово-роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (крім торговельно-розважальних центрів), салонів краси, автосалонів, музеїв, бібліотек та інших закладів громадського відвідування, які матимуть чіткі правила дотримання санітарних норм.

Розглядають також можливість відкриття літніх майданчиків закладів громадського харчування, але місцева влада може обмежувати їхню роботу чи закривати з огляду на ситуацію, яка склалася в місті чи регіоні.

При цьому на нараді наголосили, що, хоча послаблення карантинних заходів потрібне для підтримки економіки України, вони можуть бути посилені знову в разі загострення епідеміологічної ситуації.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *