Байден уперше прокоментував звинувачення в сексуальному домаганні

Політик закликав розслідувати заяву своєї колишньої помічниці і вказав на невідповідність в її розповіді.

 

Кандидат у президенти США Джо Байден уперше публічно прокоментував звинувачення в сексуальному насильстві щодо своєї помічниці Тари Рід, заявивши, що такого ніколи не було. Про це йдеться в опублікованій у п’ятницю, 1 травня, заяві політика, передає ТАСС.

 

Байден також закликав розслідувати обґрунтованість звинувачень.

 

“Це неправда. Цього ніколи не було”, – заявив колишній віце-президент. Він закликав ставитися до Рід “з гідністю і повагою”, оскільки в цілому жінок, які зазнали насильства, “слід вислуховувати, а не затикати їм рот”. “Подібні історії необхідно розслідувати і перевіряти належним чином”, – зазначив Байден.

 

Він рекомендував американським ЗМІ звернути увагу на “зростаючу кількість невідповідностей у її розповіді, у якій постійно з’являються то дрібні, то великі зміни”.

 

“Вона говорить, що піднімала це питання, звернувшись ще тоді до свого безпосереднього начальника і до старшого співробітника мого офісу. Обидві ці людини – чоловік і жінка – однозначно заявили, що вона ніколи не зверталася до них зі скаргою подібного роду”, – пояснив Байден, акцентувавши увагу на тому, що журналісти досі не змогли знайти жодного його колишнього співробітника, який би підтвердив звинувачення Рід.

 

Колишня помічниця Байдена Тара Рід звинуватила його в насильницьких діях сексуального характеру і подала заяву в поліцію. Рід стверджує, що в 1993 році Байден, який на той момент був сенатором, в одному з коридорів будівлі Конгресу торкався до неї без її дозволу. У березні Рід заявила журналістам, що нібито піддалася сексуальному насильству з боку Байдена.

 

Раніше проти Байдена вже звучали звинувачення в непристойній поведінці з боку кількох жінок.

 

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *