Пожежі в Чорнобильській зоні і на Житомирщині локалізовані, – ДСНС

Пожежі в лісових масивах Чорнобильської зони і трьох районах Житомирської області локалізовано, триває гасіння окремих осередків тління.

Про це повідомляється у Facebook Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У Житомирській області станом на сьому годину ранку 1 травня всі осередки пожеж в Олевському (поблизу с. Рудня-Перганська), Лугинському (поблизу с. Повча), Овруцькому (поблизу с. Лучанки та с. Дубовий Гай) районах локалізовані. 

Відкритого вогню немає. 

“Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні тління окремих осередків лісової підстилки, пеньків та деревини.

Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 587 чоловік та 92 одиниці техніки, з них від ДСНС 100 чоловік особового складу та 31 одиниця техніки”, – йдеться у повідомленні.

У Київській області пожежі у лісових масивах Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення локалізовані.

“Станом на 7 год. 1 травня підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління торф’яників.

До гасіння залучено 203 чоловіка та 65 одиниць техніки, з них від ДСНС 145 чоловік особового складу та 35 одиниць техніки.

Радіаційний фон по м. Києву, Київській області та у Зоні відчуження у межах природних фонових значень”, – зазначає пресслужба ДСНС.

Також Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, звернувся у відеозверненні до українців з проханням припинити випалювати залишки рослинності. 

“Від себе особисто і багатотисячного колективу рятувальників звертаюсь до всіх громадян з проханням припинити випалювати залишки рослинності, траву та сміття. В нашій державі з початку року вже виникло близько 23 тисяч пожеж у природних екосистемах, що у 1,5 рази більше ніж у минулому році, а площа пройдена вогнем збільшилась у 3 рази і становить майже 60 тисяч гектарів”, – сказав Микола Чечоткін.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *