100-річний герой: Том Мур, який збирав гроші, ходячи навколо будинку, святкує День народження

Британський ветеран, який збирав кошти для медиків, ходячи навколо будинку, святкує своє 100-річчя

Листівки йому надсилають з усіх куточків країни, його також привітали Борис Джонсон та королева.

Британському ветерану Тому Муру, який під час пандемії коронавірусу прославився збором грошей для лікарів, сьогодні виповнилося 100 років. Чоловік спромігся зібрати для британських медиків понад 30 мільйонів фунтів. Як вітали та чим здивували чоловіка, що об'єднав націю, в сюжеті ТСН 19:30.

Його вітає королівська опера, а фото з ним розміщують у центрі Лондона. Том Мур уже кілька тижнів як найвідоміший пенсіонер Британії.

Коли в країні почалась епідемія коронавірусу, 99-річний ветеран вирішив допомогти зібрати кошти для медиків. І зобов'язався, хоча й важко ходити, до сторічного ювілею зробити своїм подвір'ям сто кіл, аби люди дивилися на нього і жертвували гроші для лікарів. Родина допомогла Тому розмістити його заклик у соцмережах. Замість тисячі фунтів, на які розраховував чоловік, йому вдалося зібрати більше 30-ти мільйонів.

Читайте також:

77-річний Гаррісон Форд вдруге ледь не спричинив авіакатастрофу

“Я знаю, що говорю від імені всієї країни. Ми бажаємо вам дуже щасливого сотого дня народження. Ваші героїчні зусилля підняли дух усієї нації!”, — привітав чоловіка британський прем'єр Борис Джонсон.

Подарунки, вітання  і, звісно, торт: свій сотий день народження Том Мур зустрічає з усмішкою. Чи не найнесподіваніший сюрприз йому роблять військові. Ветеран Другої Світової капітан Мур отримує звання почесного полковника і медаль.

“Я дуже пишаюся цими, але отримати зараз четверту – насправді це супер! Дуже вам дякую!”, — зрадів Том Мур.

До ювілею пенсіонеру надходять вітання з усієї країни. Понад 125 тисяч листівок сортують волонтери. Привітань, зокрема, й дитячих малюнків, стільки, що ними завалено всю актову залу школи, де вчиться онук капітана. Одну з листівок, від королеви Єлизавети Другої, вручає її представник. 

Відео

Британському ветерану, який зібрав рекордну суму грошей для лікарів, виповнилося 100 років

Ювілей, який святкують усією країною. Британському ветерану Тому Муру, який під час пандемії коронавірусу прославився збором грошей для лікарів, сьогодні виповнилося 100 років. Чоловік спромігся зібрати для британських медиків більше 30 мільйонів фунтів. Як вітали та чим здивували чоловіка, що об'єднав націю – у сюжеті.  

“Я так вражений цими почестями, які отримую сьогодні, насправді вражений. Усі, хто взяв участь у цьому – дякую вам!”, — сказав Мур.

Британська армія робить почесному полковнику ще один сюрприз: над будинком Тома Мура пролітають винищувачі часів Другої Світової – на честь ювілею і на знак подяки чоловікові, який надихнув усю країну. 

Кореспондентка ТСН Катерина Федорченко

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *