У США і Британії заявили про успіх в лікуванні хворих з коронавірусною інфекціює

Коронавірус у світі: у Британії пришвидшили випробування вакцини, а в США успішно застосували ліки від COVID-19

У США також хочуть налагодити масове безкоштовне тестування на коронавірус.

Уже понад мільйон людей у світі успішно одужали від коронавірусу, але у Британії всі рівно пришвидшеними темпами тестують вакцину, а в США лікарі кажуть про успіх у застосуванні противірусного препарату на хворих з COVID-19, йдеться в ТСН.12.00.

На кафедрі педіатрії Оксфордського університету в Британії  завершують вакцинацію восьми сотень добровольців – роблять їм експериментальне щеплення від COVID -19. Це все молодь і якщо у них будуть хороші резульати, у найближчі місяці дослідники продовжать на літніх людях. І до вересня – випустять перший мільйон доз.

Паралельно університет тестує п’ять уже наявних ліків. Серед них – препарати від СНІДу та малярії. В експериментах беруть участь вісім тисяч пацієнтів із двох сотень британських лікарень. А в США – заявили про обнадійливі результати клінічних випробувань противірусного препарату «Ремдесівір», який застосовують для лікування еболи. «Пацієнти, які його приймали, одужали не за 15 днів, як зазвичай, а за 11. Смертність у контрольній групі теж знизилася – на два відсотки. Це, звісно, не прорив, але важливе досягнення», – каже головний інфекціоніст у складі робочої групи Білого дому Ентоні Фаучі.

Відео

Уже більше мільйона людей у світі  успішно одужали від коронавірусу

Загальна кількість хворих – 3 мільйони 220 тисяч. Померли від ускладнень – майже 230 тисяч осіб. Європейські країни продовжують виходити з карантину. Відновлюють роботу обслуговча сфера, школи та садки, торгівля. Важче з туризмом, доходи від якого складають значну частину бюджету багатьох держав. Єдиного підходу в ЄС досі не виробили.  

У США також хочуть налагодити масове безкоштовне тестування на коронавірус. Це вже стало реальністю в Лос-Анджелесі. Достатньо просто записатися онлайн і прийти до одного з центрів тестування. Робити це можна скільки завгодно разів. «Я дуже пишаюся тим, що Лос-Анджелес став першим великим містом Америки, яке пропонує жителям безплатні тести. Маєте ви симптоми чи не маєте – неважливо. Приходьте і перевіряйтеся», – каже мер міста Ерік Гарчетті.

Читайте також:

У селі біля Львова спалах коронавірусу: захворіла і сімейна лікарка, яка вела активно прийом

Масове тестування дозволить дізнатися, скільки саме американців перехворіли на COVID-19. Це дасть уявлення про колективний імунітет та потрібність карантину. Втім, обмеження вже знімають – штат за штатом.

Тим часом американський підприємець та винахідник Ілон Маск закликав у соцмережах негайно скасувати карантин по всій країні. Він поширив графік, який показує, що кількість хворих на коронавірус у штаті Каліфорнія абсолютно не відповідає попереднім апокаліптичним прогнозам. А обмежувальні заходи назвав «фашистськими».

На якнайшвидшому знятті карантину, як і досі, наполягає Дональд Трамп. Через обмеження без роботи лишилися 26 мільйонів американців. А президентські вибори вже в листопаді. Трамп уже навіть звинуватив китайців у тому, що саме для того, щоб його не переобрали, вчасно не попередили світ про коронавірус.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *