Парки, перукарні та будівництво: з чого країни Європи починають послаблювати карантин

Парки, перукарні та будівництво: з чого країни Європи починають послаблювати карантин

Кожна країна визначила власний план відмови від обмежень.

У світі вже понад три мільйони зафіксованих випадків захворювання на COVID-19, 207 тисяч людей недугу не пережили, 888 тисяч хворих – одужали. Світовим рекордсменом за темпами поширення недуги залишаються Сполучені Штати. Там кількість випадків інфікування наближається до мільйона. А от у країнах ЄС епідемія помітно йде на спад. Упродовж останнього тижня щодоби фіксують зменшення кількості смертей та нових заражень. Тож Європа поступово виходить із карантину, йдеться у сюжеті “Спецкор” на 2+2.

Після 44-х днів домашнього карантину  іспанським дітям відсьогодні знову дозволені прогулянки. Надзвичайний стан через пандемію коронавірусу в Іспанії триватиме до 9 травня. Але низку обмежень знімуть уже наприкінці цього тижня. Зокрема, дозволять заняття спортом на свіжому повітрі, а в регіонах, залежно від епідситуації відновлюватимуть роботу підприємств.

Вже завтра план виходу з карантину оприлюднять у Франції. Обмеження планують знімати у кілька етапів.  У понеділок відновили реставрацію Нотр-Даму. Роботи зупинили ще 16 березня. Поступово відкриватись збирається Італія, де жертв COVID-19 найбільше у Європі – понад  26 тисяч.

“Від 4 травня відкриється увесь виробничий та будівельний сектор і пов’язані з ними логістичні маршрути. Звісно, усі мають дотримуватись санітарних протоколів”, – каже прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Сполучення між італійськими регіонами ще кілька тижнів  буде обмежене. За парти італійські школярі й студенти повернуться уже у вересні. І, на жаль для туристів, до кінця року Італія не пускатиме до себе іноземних подорожувальників.

Відео

У світі вже понад три мільйони зафіксованих випадків захворювання на COVID-19

Загинули 207 тисяч, 888 тисяч хворих – одужали. Світовим рекордсменом за темпами поширення недуги залишаються Сполучені Штати. Там кількість випадків інфікування наближається до мільйона. А от у країнах ЄС епідемія помітно йде на спад. Упродовж останнього тижня, щодоби фіксують зменшення кількості смертей та нових заражень. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Запрацювали перукарні, салони, краси, криті ринки, фітнес-центри – одразу низку обмежень скасували у Сербії. Відкрили парки й базари у Болгарії. А у Чехії, звісно, з дотриманням санітарних правил, уже дозволили працювати практично всім крамницям.

“Це добре, що ми знову працюємо, але до нормального життя ми навряд чи повернемся, поки не відкриють кордони і до нас знову не поїдуть туристи”, – каже власниця туристичної крамниці.

У Німеччині, де послаблювати карантин почали першими у Європі, звикають також  і до нових реалій – обов’язкових масок у крамницях та у громадському транспорті. Оцінювати наслідки пом’якшення карантину у Німеччині будуть уже цього тижня. Між тим ВООЗ рекомендує європейським країнам не поспішати, аби не спровокувати нову хвилю епідемії.

Кореспондент “Спецкор” Катерина Трифоненко

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *