До Праги приїжджав російський спецслужбовець, аби отруїти мера міста Зденека Гржиба – Respekt

Очільнику міста надали охорону.

Три тижні тому до Чехії за дипломатичним паспортом нібито приїхав росіянин, аби отруїти мера Праги і ще одного місцевого політика.

Про це повідомляє чеське видання Respekt з посиланням на джерела.

Як зазначає видання, росіянин виявився співробітником російської спецслужби та привіз з собою отруту рицин. Скористатися дипломатичним паспортом йому могли допомогти в посольстві Росії в Чехії.

Передбачається, що він мав отруїти мера Праги Зденека Гржиба і голову адміністрації шостого району міста Ондржея Колара.

Зазначимо, Колар раніше вирішив знести в чеській столиці пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву, а мер міста підписав рішення про перейменування площі перед посольством Росії на честь вбитого Бориса Нємцова.

За даними видання Respekt, чеські спецслужби дізналися про прибуття росіянина і поставилися до нього як потенційно небезпечної людини.

Коли він прибув до Праги, поліція виділила обом політикам охорону. Раніше речник мера Праги підтвердила, що Гржиб перебуває під охороною поліції. Вона пояснила це тим, що за політиком помітили стеження.

Нагадаємо, 3 квітня у Празі демонтувати пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву. У Москві обурилися. У посольстві РФ у Чехії заявили, що цей крок “не залишиться без відповідної реакції російської сторони”, і висловили рішучий протест.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *