Зеленському представили план з протипожежної безпеки в Чорнобильській зоні

Президент України Володимир Зеленський заслухав інформацію щодо планів з протипожежної безпеки в Чорнобильській зоні від голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергія Калашника.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

“Під час робочої поїздки до Київської області Президент України Володимир Зеленський відвідав логістичний пункт, де розміщено сили, які беруть участь у ліквідації пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Глава держави оглянув пожежну техніку та поцікавився умовами роботи рятувальників. Володимир Зеленський поспілкувався з вогнеборцями та висловив їм подяку. Він наголосив на важливості забезпечення особового складу повноцінним харчуванням. Пожежники повідомили, що задоволені їжею”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що також Володимир Зеленський поспілкувався з Сергієм Калашником. Посадовець проінформував Президента про заходи з запобігання пожежам на цій території.

“Головне, що ми можемо зробити, – це раннє виявлення пожеж із залученням тепловізорів. Підключаємо сюди безпілотники, а також постійно проводимо чергування, щоб швидше на це реагувати. Має бути розміщена техніка, має бути заготовлена вода. Лісом треба займатися, прибирати захаращеності, робити пожежні розриви”, – сказав Сергій Калашник.

Вказано, що він розповів про розвиток туристичного потенціалу Зони відчуження й наголосив, що займеться планами створення міжнародного привабливого іміджу цього об’єкта. Голова Держагентства зазначив, що задля залучення туристів після карантину в Чорнобильській зоні треба покращити інфраструктуру.

“Президент запропонував керівнику Чорнобильської зони відчуження представити план розвитку цієї території”, – повідомили у пресслужбі.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *