“Хвороба” Кім Чен Ина: лідер КНДР два тижні не з’являється на публіці, його потяг стоїть біля заміської резиденції, а в столиці – паніка – новини світу

Потяг стояв біля курорту 21 і 23 квітня.

Лідер КНДР Кім Чен Ин, який не з'являється на публіці від 11 квітня, нібито подякував робітникам, які працюють над найбільшим будівництвом останніх років в невеликому місті Самджійона на півночі країни. Водночас, спеціальний 250-метровий потяг, який імовірно належить главі Північної Кореї, помітили в курортному місті Вонсан.

Про це пише видання Yonhap News Agency.

“Кім Чен Ин висловив подяку працівникам, які щиро підтримували його в створенні Самджійона”, – повідомило вранці 26 квітня північнокорейське радіо.

Разом із тим, видання не дає інших подробиць, коли було направлено подяку будівельникам та не зрозуміло, де зараз Кім Чен Ин і як він почувається.

Інші державні ЗМІ, зокрема і корейське центральне інформагентство і Rodong Sinmun, також не повідомляють про публічну діяльність Кіма і не надають жодних світлин лідера.

Водночас, моніторинговий сайт 38 North, який спеціалізується на зборі аналітичної інформації про КНДР, передало, що потяг, який можливо, належить лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину від 21 по 23 квітня перебував на морському курорті на сході країни. У своїх висновках аналітики 38 North посилалися на знімки з супутника.

Згідно зі світлинами, потяг був пришвартований на залізничній станції поблизу морського курорту Вонсан, яке закріплене за сім'єю північнокорейського диктатора.

“Потяг довжиною приблизно 250 метрів, хоча частково покритий дахом станції, можна побачити на залізничній станції, відведеної для використання сім'єю Кіма. Він не був присутній 15 квітня, але був присутній як 21, так і 23 квітня”, – сказано у повідомленні.

Наголошується, що ці дані не доводять місцеперебування північнокорейського лідера і нічого не говорять про його здоров'я, але “надають ваги повідомленнями про те, що Кім перебуває в елітному секторі на східному узбережжі країни”.

Yonhapnews

Разом із тим, Washington Post пише, що у Пхеньяні люди в паніці запасаються продуктами та предметами не лише першої необхідності: від прального порошку та рису до електроніки до спиртних напоїв. Спочатку місцеві купували імпортну продукцію, але останніми днями зріс попит на товари власного виробництва, зокрема консерви та сигарети.

“Над Пхеньяном розліталися гелікоптери, а в самій країні призупинили залізничні перевезення і рейси до Китаю”, – зазначає WP з посиланням на джерела.

Раніше повідомлялося, що з Китаю до Північної Кореї вилетіла команда медекспертів, яка проконсультує Кім Чен Ина.

Востаннє Кім Чен Ин з'являвся на публіці 11 квітня, коли головував під час засідання політбюро правлячої Трудової партії КНДР. 

Водночас екперти зазначають, інформацію про смерть Кім Чен Ина можуть приховувати й не підтверджувати кілька днів, доки остаточно не визначаться із наступником на цю посаду. Лідеркою Північної Кореї має стати сестра Кім Чен Ина – Кім Йо Чжон.

Відео

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин урочисто відкрив відреставроване місто

За перерізанням червоної стрічки спостерігали тисячі людей. Вітали лідера КНДР в дусі комунізму – дарували квіти і гучно плескали в долоні за командою. Поселення розраховане на 4 тисячі сімей, має гірськолижний курорт і стадіон. Місцеві ЗМІ уже назвали містечко "утіленням сучасної цивілізації".  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *