Без міжнародного туризму цьогоріч: в Італії повідомили, як країна виходитиме з карантину та що запрацює вже у травні – новини світу

Йдеться про поступове зняття обмежень в Італії протягом наступного місяця.

В Італії після масштабного спалаху нового коронавірусу COVID-19 і запровадження карантину вже у травні можуть відновити роботу чимало підприємств та відомих музеїв та археологічних пам'ятників. Йдеться, зокрема, про Колізей та Помпеї. Але школи в країні не відкриються до вересня 2020. Також наразі не йдеться про міжнародний туризм.

Про це розповіли прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте та міністр культури та туризму країни Даріо Франческіні.

Читайте також:

В Італії у боротьбі з коронавірусом померли щонайменше 150 медиків

За словами прем'єра, уряд готує план щодо пом'якшення карантину, зокрема, щодо відновлення промислової діяльності від 4 травня. Джузеппе Конте запевнив, що надасть детальнішу інформацію щодо пом’якшення обмежень на початку наступного тижня.

Голова уряду розповів, що влада може дозволити людям вільно пересуватися по містах, але обмежить рух населення між регіонами країни.

“Ми поки не в змозі відновити повну свободу пересування, але ми вивчаємо ослаблення нинішнього суворого режиму. Ми подбаємо про те, щоб надати більшу свободу пересування із збереженням гарантії запобігання і стримування зараження”, – сказав він.

Італійський прем'єр також зазначив, що відновлення навчання в школах раніше вересня неможливо, оскільки багато вчителів старшого віку і є великий ризик їхнього зараження.

Разом із тим, міністр культури й туризму Італії Даріо Франческіні наголосив, що країні зараз вкрай важливо підтримати внутрішній туризм. Для цього родини, які мають фінансові труднощі та низькі доходи, отримають субсидії, розміром до €500 на сім'ю, для літнього відпочинку в Італії. І, як зауважив Франческіні, цьогоріч міжнародного не буде.

За його словами, в країні спершу відкриють ті об'єкти, які зможуть відповідати вимогам безпеки і це не буде 4 травня. Серед пам’яток, які, найімовірніше, зможуть відновити роботу, Колізей і Помпеї. Разом із тим, найскладніше буде з відкриттям театрів, кінотеатрів та інших закладів культури з обмеженим простором. 

“У травні, не від 4 числа, а трохи пізніше будуть відкриті ті музеї та археологічні пам’ятки, які зможуть відповідати вимогам безпеки, – сказав міністр.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Більше про: Коронавірус

  • У Білорусі, попри рекомендації ВООЗ, на суботник вивели два мільйони людей
  • Від коронавірусу в світі вже померли понад 200 тисяч людей
  • У Німеччині зафіксували зменшення кількості нових випадків коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю – COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *