Єврокомісія оголосила про виділення Україні 1,2 млрд євро підтримки під час пандемії COVID-19, – Зеленський

Європейська комісія оголосила про рішення надати Україні EUR1,2 млрд підтримки під час пандемії COVID-19, повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС – це не лише вияв солідарності у важкі часи. Це свідчення, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір. Адже справжні друзі пізнаються в біді”, – наводить слова Зеленського прес-служба глави держави в середу.

У повідомленні зазначено, що кошти ЄС допоможуть гарантувати макроекономічну стабільність України.

“Завдяки такій підтримці держава зможе звільнити додаткові ресурси для захисту громадян та пом’якшення негативних наслідків пандемії для людей”, – ідеться в повідомленні.

Пропозицію Єврокомісії в подальшому мають схвалити Європарламент та Рада ЄС.

“Єврокомісія розраховує на швидке схвалення з огляду на нагальність проблеми. Щойно це станеться, перший транш може бути виділений якнайшвидше, без додаткових умов. Другий транш може бути наданий після виконання узгодженого з ЄС переліку індикаторів уже в четвертому кварталі 2020 року чи першій половині 2021 року. Як і у випадку зі звичайною макрофінансовою допомогою ЄС, транші залежатимуть також від задовільного прогресу країни-партнера у виконанні програми МВФ та використанні коштів фонду”, – зазначили в прес-службі президента України.

Раніше у квітні Єврокомісія вже ухвалила рішення про виділення пакета допомоги Україні у розмірі EUR190 млн на підтримку системи охорони здоров’я, економіки, малого та середнього бізнесу, захисту вразливих категорій населення. Окремо ЄС виділив EUR13 млн на гуманітарні потреби на Донбасі.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *