У Канаді повідомили про нових жертв найкривавішої стрілянини в історії країни

У Канаді повідомили про нових жертв найкривавішої стрілянини в історії країни

Серед убитих – неповнолітній.

Кількість жертв однієї з найкривавіших стрілянин в історії Канади зросла до 22 осіб.

Серед загиблих, зокрема, працівник поліції, медсестра та вчитель, пише CNN.

“Ми вважаємо, що загиблих 22, у тому числі 17-річний”, – повідомили у Канадській королівській кінній поліції.

Нагадаємо, що у Канаді 18-19 квітня сталася одна з найкривавіших стрілянин в історії країни. Спершу 51-річний чоловік на ім'я Гебріел Вортман, який видавав себе за копа: був одягненим у поліцейську форму, а також їздив на машині, яка нагадувала поліцейську, розстріляв мешканців одного з будинків, розташованого в невеликому прибережному містечку Портапік.

Потім стрілець виїхав за межі населеного пункту та почав зупиняти випадкових автомобілістів і також вбивати їх. Вбивства тривали годинами, аж допоки нападника не загнали в пастку.

Поліція протягом 12 годин ганялася за підозрюваним по всій Новій Шотландії. Гонитва врешті закінчилася перестрілкою в Енфілді (за 60 кілометрів від місця злочину). Підозрюваного застрелили.

Вортман зробив кар'єру стоматолога і раніше керував клінікою Atlantic Denture в Дартмуті, штат Північна Кароліна, а також клінікою в районі Галіфакса. Повідомляється, що він розділив свій час між ними. Він полюбляв автомобілі та мотоцикли, а незадовго до стрілянини купив дві старі поліцейські машини.

Зазначається, що стрілець пересувався між декількома населеними пунктами в Новій Шотландії, тому в поліції припускають, що жертв може бути більше.

Раніше терорист Брентон Таррант, який у минулому році розстріляв понад пів сотні людей у мечетях у новозеландському місті Крайстчерч, визнав свою провину. 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *