Ціни на нафту – “Свистопляскам з ф’ючерсами не потрібно надавати апокаліптичного забарвлення”: Пєсков назвав обвал цін на нафту “спекулятивним”

Речник Путіна запевнив, що влада запобігатиме негативним наслідкам для російської економіки.

Обвал цін на нафтові ф'ючерси на травень, що стався 20 квітня, є спекулятивним.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише “Интерфакс”.

“Вчора стався обвал цін на ф'ючерси, на травневі ф'ючерси. Ціни на нафту сягали негативних значень. Що стосується цієї свистопляски з ф'ючерсами, то це абсолютно такий спекулятивний момент, чисто торговий момент, який був пов'язаний з датою закриття торгів щодо ф'ючерсів на травень. І безумовно цьому не потрібно надавати якесь апокаліптичне забарвлення”, – сказав він.

Також Пєсков назвав ситуацію “неприємною” і закликав не асоціювати її з поточною динамікою зміни цін на нафту нині.

“Всі фахівці прекрасно усвідомлюють, що це не є приводом для якихось надмірно негативних оцінок поточної реальності, тому що ціни на нафту демонструють хоч і не позитивну динаміку, але вони не схильні до таких обвальних змін, як це торкнулося ф'ючерсів”, – пояснив речник Путіна.

Окремо він запевнив, що президент та уряд РФ мають всі необхідні резерви для попередження негативних наслідків для російської економіки.

Нагадаємо, 6 березня Росія та Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не змогли подовжити угоду про скорочення видобутку нафти. Після цього ціни на нафту рекордно впали, за чим стався обвал рубля. Також це вплинуло на світові ринки, де одразу ж почався масштабний обвал.

12 квітня члени організації найбільших експортерів нафти ОПЕК+, куди входить Саудівська Аравія, домовилися з Росією про зниження видобутку на 9,7 млн ​​барелів на день. Це зроблять для того, щоб ціни знову пішли вгору після стрімкого здешевшання нафти майже вдвічі.

Ключовою перешкодою для досягнення фінальної угоди була позиція Мексики, яка не хотіла брати на себе пропорційно такі ж зобов'язання, як і 22 інші нафтовидобувні країни.

Під час торгів 20 квітня американська нафта WTI різко дешевшала і її вартість спочатку впала до одного долара, потім – до нуля, далі – ціна стала від'ємною, потім здорожчала до 22-35 центів за барель. Після того на лондонській біржі ICE стався різкий обвал вартості на понад 300% і ціна стала мінус 40 доларів за барель.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *