Коронавірус у світі: Німечинна відкрила музеї і зоопраки, а США і далі рахує смерті сотнями на день

Коронавірус у світі: Німеччина відкрила музеї і зоопарки, а США і далі рахує смерті сотнями

Сповільнення епідемії зафіксували одразу кілька європейських країн

У світі кількість випадків коронавірусу наближається до 2 з половиною мільйонів. Від ускладнень померли 166 тисяч хворих. Одужали натепер уже понад 636 тисяч людей, йдеться в ТСН.19.30.

Найбільше випадків коронавірусу у Сполучених Штатах – загалом понад 760 тисяч, кількість померлих у США перевищила 40 тисяч. Від епідемії найбільше потерпає Нью-Йорк, водночас тамтешній губернатор заявив, кількість смертей та тяжких випадків зменшується. Та про послаблення карантину у штаті поки що не йдеться.

Читайте також:

Пік захворюваності на коронавірус очікується на початку травня – Шмигаль

Сповільнення епідемії зафіксували одразу кілька європейських країн. У Франції за останню добу померло 395 людей. Послаблення карантину у країні прогнозують лише після 11 травня. На цю дату зняти більше обмежень обіцяє і іспанська влада. Там за добу вірус забрав 399 життів, все одно говорять про послаблення карантину, зокрема, наступного тижня можуть дозволити гуляти з дітьми.

Про дозвіл на прогулянки говорять також у країнах  східної Європи – сьогодні у Чехії відкрились базари, у Польщі – відкрили парки.

І перші кроки до нормалізації життя зробили у Німеччині. Днями у країні заявили – епідемія під контролем. Уряд сьогодні дозволив відкрити всі магазини площею до 800 квадратних метрів. Утім в різних регіонах їх відкривають з різною швидкістю. Столиця відстає, у Берліні досі все зачинено. Зате сьогодні в Берліні відкрилися музеї та зоопарки.

В інших містах, як наприклад у Кельні, магазини дійсно запрацювали. І вже сьогодні  на центральній вулиці Кельна було значно більше людей. Люди доволі активно прогулювалися, утім в самих магазинах потрібно було дотримуватися правил гігієни – всередину пускають обмежену кількість покупців, а в черзі треба зберігати дистанцію. «Я бачу, що багато товару пропонують за зниженою ціною. Звичайно, магазини два місяці нічого не могли продавати. Не те щоби я тільки тому сюди прийшов, але побачу щось цікаве, то куплю», – каже один з відвідувачів.

Читайте також:

У Британії видужалих від коронавірусу просять здати плазму крові для лікування від COVID-19

Поступово у Німеччині починають працювати школи, через тиждень або два за парти повернуться учні деяких класів. Переважно це школярі, яким цього року здавати екзамени. Класи ділять на групи, щоби розсадити дітей на відстані один від одного. Поки від коронавірусу немає вакцини – виходити з карантину потрібно дуже обережно, кажуть у німецькому уряді «Ми вже так багато досягли, але ще навіть не на середині шляху, ми ще не досягли піку захворювання, а тому є ризик втратити всі наші досягнення. І було би просто неймовірно шкода, якщо ми будемо змушені відкотити всі полегшення карантину назад», – заявила Меркель.

Носити маски у громадському транспорті та в магазинах зобов'язали німців одразу дві федеральні землі – Тюрингія і Баварія. Сьогодні у Дрездені людям безкоштовно роздали 200 тисяч масок. Це звичайні маски, які можна прати і одягати знову.  У Баварії маски стануть обов'язкові через тиждень. У решті регіонів носити маску в транспорті і магазинах поки лише рекомендують.

У Німеччині вже можна ходити в музей, в магазини і на прогулянку в парк. Утім насолоджуватися цими свободами влада просить дуже обережено, щоби не сталося відкату назад.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *