Коронавірус у світі виявили у понад 2,2 млн осіб: яка ситуація у США, Італії, Іспанії, Німеччині, Британії.

У світі зафіксовано понад 2,2 млн випадків коронавірусу.

У світі понад 2,2 млн випадків коронавірусу. Недуга забрала життя 155 тисяч хворих, кожний четвертий з інфікованих вже одужав. Найскладнішою ситуація залишається в Сполучених Штатах, де за останню добу не вдалося врятувати п'ять тисяч хворих – це абсолютний антирекорд тижня. Натомість у більшості європейських країн епідемія помітно сповільнюється, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Не спадають темпи поширення коронавірусу у США. Загалом понад 710 тисяч підтверджених випадків та майже п'ять тисяч померлих тільки за минулу добу.

У штаті Айдахо вимагають відмовитись від жорсткого карантину. Схожі протести прокотилися й іншими штатами. Раніше американський президент Дональд Трамп оголосив, що вихід з карантину відбуватиметься у три етапи. Пропонує почати з відкриття ресторанів, спортзалів та церков. Коли завершувати ізоляцію, кожен штат вирішуватиме самостійно. Першим частину обмежень уже в понеділок зніме Техас.

Німеччина стала першою європейською країною, де епідемію взяли під контроль, заявив голова тамтешнього МОЗу. Від понеділка, 20 квітня, знімуть частину обмежень. Водночас заборона на масові зібрання, зокрема й на релігійні триватиме й надалі.

Відео

У більшості європейських країн поширення коронавірусу сповільнюється, у США – навпаки

У світі – більше 2 мільйонів 200 тисяч випадків коронавірусу. Щочетвертий з інфікованих уже одужав. Померли 155 тисяч людей. Найскладнішою ситуація залишається в Сполучених Штатах – за останню добу там не вдалося врятувати 5 тисяч хворих – це абсолютний антирекорд тижня. Натомість у більшості європейських країн епідемія помітно сповільнюється.  Більше про коронавірус

У Великій Британії впоратись зі спалахом коронавірусу поки що не можуть. У королівстві уже понад 100 тисяч випадків. Через епідемію королева Єлизавета ІІ вперше за усі 68 років свого правління скасувала салюти на честь свого дня народження 21 квітня.

Поступово планують виходити з ізоляції в Італії та Іспанії. Тут був найбільший спалах серед європейських країн. Сумарно від ускладнень COVID-19 загинули понад 40 тисяч людей. Нині епідемія помітно сповільнюється. В Італії припускають, якщо так триватиме далі, то уже на початку травня, за умови дотримання санітарних вимог, відкриються бари, ресторани та парки.

В Іспанії знімати карантин планують від 26 квітня. “Зараз, порівняно з тим, що було ще десять днів тому, ситуація виглядає менш безнадійною. Кількість людей, яким потрібна реанімація зменшується, кількість нових випадків зараження зменшується. Наша порада уряду, залишити більшість обмежень ще принаймні на два-три тижні”, – каже директор національного Інституту здоров'я Рафаель Бенгоа.

Кореспондентка ТСН Катерина Трефуненко.

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *