На Київщині та Житомирщині продовжують гасити пожежі

У Київській та Житомирській областях рятувальники продовжують гасити окремі осередки пожеж, радіаційний фон в Києві і області зберігається в межах норми.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Станом на 7 год. 18 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасіння пожеж на території Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Спостерігається тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем.

Інженерною технікою створено 297 км мінералізованих смуг.

“В цілому радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,023 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.)”, – сказано в повідомленні.

Також наголошується, що в Житомирській області станом на 7 ранку суботи ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів з гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу та пеньків, при цьому відкритих вогнищ горіння не спостерігається.

Так, на території Виступовицького лісництва поблизу с. Рудня та с. Виступовичі площа пожежі становить близько 2 тис. га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

На території Бережестського лісництва поблизу с. Бережесть площа пожежі становить близько 700 га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *