У парку Південної Африки сфотографували рідкісне явище: леви позасинали вдень просто на дорозі

У парку Південної Африки сфотографували рідкісне явище: леви на карантині позасинали вдень просто на дорозі

Туристи зазвичай не бачать цих тварин.

У південно-африканському національному парку Крюгера леви скористалися тим, що людей під час карантину нема, і позасинали на дорозі, яка зазвичай зайнята туристами.

Про це пише ВВС.

Парк зачинений карантин від 25 березня. Раніше великих кішок на дорозі там бачили лише вночі. .

Фото зробив рейнджер заповідника, який продовжує там працювати під час карантину, перевіряючи та охороняючи тварин від браконьєрів.

Twitter / Kruger National Park

Він помітив левів, коли об’їжджав парк машиною. Рейнджер зупинився у п’яти метрах від них, аби зробити фото. “Леви звикли до людей в автомобілях”, – розповів він. “У всіх тварин набагато більше інстинктивного страху перед пішоходами, тому, якби я підійшов, вони б ніколи не дозволили мені підібратися так близько”.

Зазвичай леви сплять на дорогах парку в холодні ночі взимку, коли дорога зберігає тепло. Однак рейнджери не хочуть, щоб леви почали думати, що дороги – це безпечне місце лише тому, що тепер вони тихі.

Twitter / Kruger National Park

Він припустив, що леви вирішили влягтися через дощ, який пройшлов. Асфальт був сухішим та приємнішим для тварин.

Як розповів інший співробітник парку, леви зазвичай ховалися в кущах через рух, але вони дуже розумні, і тепер насолоджуються свободою без людей.

У Південній Африці зареєстровано 34 смерті від COVID-19 і зареєстровано 2506 випадків зараження, що робить її найбільш постраждалою країною в Африці. Закриття національного парку було продовжено на два тижні.

Нагадаємо, в американській Атланті зняли на відео прогулянку п’яти кошенят серед акваріумів з рибами у порожньому океанаріумі. Заклад закрили через карантин.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *