“Ми хочемо працювати”: американці, попри тисячі загиблих від коронавірусу, протестували проти карантину

Люди блокували рух транспорту.

Президент Сполучених Штатів Америки, де від нового коронавірусу COVID-19 померло понад 33 тисячі людей, заявив, що пік епідемії країна пройшла. А тому більшість прибічників Дональда Трампа, з огляду на його слова, попри карантин почали виходити на вулиці. Попри всю небезпеку, американці в кількох містах влаштували протести проти запроваджених обмежень, про це в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте також:

Трамп заявив, що США "пройшли пік" епідемії коронавірусу

Тисячі демонстрантів у Лансинзі, столиці штату Мічиган, вийшли на акцію через посилення карантину із гаслом “Краще небезпечна свобода, аніж мирне рабство”. Пані мер, демократка Гретхен Уітмер, чиєї відставки вони вимагають, подовжила наказ сидіти вдома до кінця квітня. А тому чимала частина з американців протестувала із прапорами і вигуками у автівках.

“Я знаю, зараз, може, не видно, але в нас весна. Ми вже насиділися вдома, ми добре поводилися. Але тепер ми хочемо вийти на вулицю – та хоч будинок пофарбувати, але не можемо сходити в магазин по відро фарби”, – каже Мешоун Меддок, речниця консервативної коаліції Мічигану.

Відео

У США за добу коронавірус забрав життя майже 3 тисяч людей

У Сполучених Штатах за добу коронавірус забрав життя майже 3 тисяч людей – це новий антирекорд. Але президент заявив: пік епідемії країна пройшла. І багато прибічників Трампа, чуючи його з екрану, не розуміють навіщо тоді продовжувати сидіти вдома. Більше про коронавірус 

Кілька тисяч машин заблокували усі дороги, зокрема й для “швидких” з центральної лікарні. Поліція не втручалася. Голова міста, побачивши людей без масок, що не дотримується безпечної дистанції, попередила про значну небезпеку таких дій.

“Ми розуміємо, коли люди збираються у такий спосіб: без масок, поряд, торкаючись одне одного, вони поширюють COVID-19. Сумна іронія в тому, що протестувальникам не подобався наказ сидіти вдома, але саме їхня поведінка може змусити нас внаслідок поширення інфекції подовжити його”, – заявила Гретхен Уітмер.

Читайте також:

У США не відмовляються від припущення, що коронавірус поширився з китайської лабораторії – ЗМІ

Схожий протест відбувся і в штаті Кентукі. Люди скандували: “Ми хочемо працювати”, “Тиранія вбиває”, “Аборти не потрібні”. Американці нарікають, що карантин вбиває країну гірше за коронавірус. Так, за чотири тижні по виплати з безробіття звернулися 22 млн американців, а це 13,5% робочої сили країни.

Тим часом одразу кілька джерел повідомляють, що американська розвідка з’ясовує, звідки взявся коронавірус з Китаю: з ринку чи з лабораторії. Держсекретар Майк Помпео на прохання прояснити це питання відбувся словами: “За кілька кілометрів від ринку розташований інститут вірусології, нам ще багато чого треба з’ясувати”.

Яна Слєсарчук

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *