Відкриті парки, але обов’язковий масковий режим: як Польща послаблює карантин – пандемія коронавірусу

У Польщі понад 7770 випадків коронавірусу та майже 300 летальних випадків.

Польська влада планує послабити карантинні обмеження у країні. Вже від наступного тижня відкриють парки, сквери і ліси. Попри це масковий режим стане обов'язковим, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Місяць тому, коли у країні оголосили епідемію, міністр охорони здоров'я попереджав, що протягом тижня кількість хворих може сягнути десяти тисяч. Наразі у Польщі підтверджено 7771 випадок захворювання коронавірусом: 292 особи померли, 774 – одужали.

У країні проведено близько 170 тисяч тестів на коронавірус. В останній час щоденно перевіряють у середньому 10 тисяч осіб.

Чорний сценарій, на щастя, не втілився у життя. Можливо, саме тому уряд вже від понеділка планує відмінити деякі обмеження. Міністр державних активів Яцек Сасін розповів, що з наступного тижня для громадян будуть відкриті парки, сквери, бульвари, ліси.

Відео

Коронавірус у Європі: як Польща та Німеччина справляються з епідемією

У Європі найскладніша ситуація з коронавірусом у Великій Британії та Франції – там карантин подовжений щонайменше на три тижні. Однак у багатьох інших європейських країнах епідемія уповільнюється. Тож вони одна за одною послаблюють обмеження. Зокрема, про це оголосили в Німеччині та Польщі. Більше про коронавірус  

У країні від сьогодні маски – це не питання власної безпеки чи дбалого ставлення до навколишніх, а загально польський обов'язок. Кожен, хто виходить із свого помешкання на вулицю, зобов'язаний закрити маскою, хусткою чи шаликом ніс і ротову порожнину. Той, хто порушує цю вимогу, отримує штраф 500 злотих, а це 120 євро. Той, хто багато разів порушуватиме режим масок, ризикує заплатити штраф навіть до 30 тисяч злотих.

У Польщі діти та молодь віком до 18 років не мають права виходити на вулицю без дорослих. Навіть чоловік і дружина повинні пересуватися вулицями на відстані двох метрів.

Оскільки в головній групі ризику опинилися люди похилого віку, то для зменшення їхнього контакту з молодшими жителями країни, щоденно від 10 до 12 години всі магазини і аптеки крани працюють тільки для них. Порушення цих правил карається високими штрафами до 30 тисяч злотих — це понад сім тисяч євро.

Євген Клімакін.

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *