Коронавірус у світі: масова бійка з поліцією в Індії і дозвіл на весілля в Європі

Коронавірус у світі: масова бійка з поліцією в Індії і дозвіл на весілля в Європі

А Трамп шокував заявою про припинення фінансування ВООЗ.

Попри страшну світову статистику хворих на коронавірус, у деяких країнах недугу вдалося взяти під контроль, відтак взялися до послаблень карантину, йдеться в ТСН.12.00.

Так зокрема, у Південній Кореї дозволили проведення парламентських виборів, щоправда люди до дільниць приходили в масках та рукавичках, а в Іспанії – вийти на роботу змогли мільйони людей. Водночас по інший бік океану – у Штатах недуга лише набирає обертів, за добу там загинули більше 2 тисяч 400 людей. Американський президент Дональд Трамп звинуватив Всесвітню організацію охорони здоровя у несвоєчасній реакції на пандемію і вже оголосив про припинення її фінансування. «Я дав розпорядження своїй адміністрації призупинити фінансування ВООЗ, а також з'ясувати, яку роль організація відіграла у поганому управлінні та покриванні поширення вірусу», – заявив Трамп.

Читайте також:

Настав час ізоляції: чому Китай винен у пандемії коронавірусу – USA Today

Штати нині – лідер за швидкістю поширення недуги: вже 614 тисяч американців заслабли на коронавірус, а більше 26 тисяч померли. І за словами Трампа, таких втрат вдалося б уникнути, якби ВООЗ вчасно відреагували на події в Ухані. «Світ залежить від того, наскільки ВООЗ своєчасно обмінюється з іншими країнами інформацією щодо міжнародних загроз здоров'ю. А якщо цього вони не можуть, то потрібно казати правду про те, що відбувається. Вони не впоралися зі своїм основним завданням», – додав Трамп.

США – найбільший платник внесків ВООЗ. Близько 400 млн доларів щороку, а це 15% надходжень до загального бюджету. Генеральний Секретар ООН вважає, вдаватися до урізання коштів під час пандемії не на часі. Із нищівною критикою Трампа виступила і спікерка палати Конгресу Ненсі Пелосі, а ще мільярдер-філантроп Білл Гейтс. «Робота ВООЗ сповільнює поширення COVID-19, і якщо це буде припинено, жодна інша організація не зможе їх замінити. Світ потребує їх зараз як ніколи», – написав Гейтс.

Читайте також:

У Рівненській області через критичну нестачу медиків на роботу до інфекційної лікарні кличуть волонтерів

У Франції, яка нині теж серед перших з розповсюдження вірусу, за добу близько 700 смертей. Проте, в інших країнах Європи одна за одною послаблюють карантин. Так, зокрема, зробили напередодні в Австрії та Іспанії, а тепер до них долучається і Чехія. Уже з 20 квітня там відкриють базари і дозволять справляти весілля до 10 осіб. «Ми розділили бінес, спорт та культурні розваги на групи і створили план у 5 етапів. Крок за кроком ми відкриємо школи з огляду на усі пересторги міністерства здоровя. У понеділок запрацюють випускні класи, які зможуть вчитися лише по 5 осіб. І матимуть консультації щодо екзаменів», – додав віцепремєр Карель Гавлічек.

Послаблює карантин у деяких регіонах і Туреччина. Щоправда, лише для тих, у кого відкривається сезон садівництва та городництва.

Посівна змусила частково дозволити роботу у полях і багатомільйонну Індію. Від початку ізоляції рівень безробіття та голоду в країні зріс. Точка кипіння зросла до того, що кількасот робочих мігрантів побилися із поліцією поблизу вокзалів. Люди хотіли, аби влада хоча б надала їм безкоштовний транспорт, аби дістатися додому.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *