Вогонь у зоні відчуження ЧАЕС дістався до Прип’яті, – член громадської ради ДАЗВ Ємельяненко

Природна пожежа на території зони відчуження Чорнобильської АЕС у понеділок удень дісталася до відселеного м. Прип’яті й наблизилася на відстань майже 2 км до сховищ радіоактивних відходів “Підлісний”, де розташовані відходи всієї Чорнобильської зони і від самої ЧАЕС.
 
Про це повідомив член громадської ради в Держагентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко у Facebook.
 
“Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території… Зараз вогонь дістався Прип’яті та знаходиться у двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів “Підлісний”, де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони та від самої ЧАЕС”, – написав Ємельяненко.
 
Він наголосив, що чорнобильські пожежі гасять уже десятий день, а вогонь, незважаючи на роботу рятувальників, вільно переміщається через вітер “і зараз дістався до міста Прип’яті й небезпечних об’єктів зони відчуження”.

 

 
 
Водночас у Держслужбі України з НС заявляють, що станом на 17:00 понеділка, 13 квітня, в зоні відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС спільно з працівниками лісової охорони ДАЗВ продовжують гасіння пожеж на території Корогодського і Денисовецкого лісництв.
 
“Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано. Спостерігається горіння трав’яного настилу та лісової підстилки окремими осередками… Основні зусилля зосереджено в Денисовицькому лісництві поблизу населеного пункту Новий Мир, де відмічається поширення горіння трав’яного настилу та лісової підстилки”, – йдеться у повідомленні на сайті ДСНС.
 
Водночас, за інформацією ДСНС, радіаційний фон у м. Києві та Київській області в межах норми і не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,011 мР/год, Київська область – у межах 0,012 мР/год за допустимого фону 0,05 мР/год).
 
 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *