По США вдарили потужні торнадо: є жертви

Американська влада ухвалила рішення, незважаючи на епідемію коронавірусу, не закривати притулки.

В американських штатах на південному сході країни пронеслася серія потужних торнадо, в результаті яких відбулися серйозні руйнування і загинули щонайменше шестеро осіб. Про це повідомляє CNN.

Перший удар стихії припав на Міссісіпі і Луїзіану. Значної шкоди завдано округам Ковінгтон, Сосо і Джонс. Зокрема в департаменті з надзвичайних ситуацій останнього кажуть, що точну кількість загиблих і поранених поки не встановлено. Стихія зруйнувала будинки і пошкодила автомобілі.

Станом на 21:30 за місцевим часом в Луїзіані і Міссісіпі було зафіксовано понад 25 торнадо, найсильніші з яких досягали швидкості 320 км/год. Ще один зафіксували в штаті Техас – смерч пронісся за 50 кілометрів від Остіна. У Джорджії, Алабамі, Теннессі спостерігалася штормова погода.

Drone Footage:
Powerful #tornado swept through southern US states, leveling homes & taking down power lines. #Louisiana and #Mississippi have been hit the hardest.

Six deaths were reported along with dozens of homes destroyed. pic.twitter.com/dB3RrEIzPf

— Terrence Daniels (Captain Planet) (@Terrence_STR) April 13, 2020

Усього на неділю-понеділок метеорологи прогнозують загрозу торнадо для 20 штатів на південному сході США, де проживають близько 95 млн осіб.

These tornadoes were BAD. This is from my sister’s live. I don’t own this. I’m not selling it. Please do not contact me about using it. I’m not giving out her name. I just want people to know what’s going on in the South. #Mississippi #tornado pic.twitter.com/ERgtiOoIIG

— Carole Baskin Hate Account (@theori) April 13, 2020

Major damage around Soso, MS. FD reports numerous injuries. Fire crews still trying to clear roads to get to injuries. @weatherchannel #MSwx pic.twitter.com/Nx8Uh2IVAJ

— Charles Peek (@CharlesPeekWX) April 13, 2020

Місцева влада вирішила не закривати притулки, незважаючи на епідемію коронавірусу. В укриттях встановлені антисептики і працюють радники, які нагадують людям про необхідність дотримуватися безпечної дистанції.

Раніше повідомлялося, що в США кількість заражених коронавірусом перевищила 555 тисяч осіб, померли більше 22 тисяч осіб.

Нагадаємо, вперше в історії США федеральна влада країни вирішила схвалити декларацію про введення режиму “масштабного лиха” через поширення коронавірусу одночасно у всіх штатах і окрузі Колумбія.

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *