Пластуни відзначають 108-му річницю заснування онлайн всією країною

12 квітня 1912 року перший пластовий гурток у Львові присягнув на вірність Богові і Україні. З того часу пластуни щороку відзначають створення організації.

Вперше за свою 108-річну історію пластуни відзначають День першої пластової присяги онлайн всією країною.

«Незважаючи на карантин, ми продовжуємо святкувати у безпечному для всіх форматі. Вперше за 108-річну історію Пласту подія такого масштабу відбудеться онлайн та її спільно організовують чотири найбільші осередки Пласту в Україні — Київ, Львів, Харків, Івано-Франківськ», – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Пласту у Facebook.

За 8 годин безперервної онлайн-трансляції у YouTube кожен може взяти участь в активностях, що поєднують різні напрями діяльності пластунів. 

Трансляцію можна подивитися у YouTube за посиланням.

Програма святкування поєднує у собі різні напрямки діяльності пластунів. Зокрема,  квести, майстер-класи, спортивні активності, співи на ватрі.

З нагоди 108-ї річниці Пласт привітав Митрополит Епіфаній.

“Бажаю вам долати життєві виклики, ставати кращими, розвиватися, вдосконалюватися і наближатися до Бога”, — сказав Митрополит.

У своєму зверненні митрополит Епіфаній розповів про емоції із зустрічі з пластунами минулого літа, про дух братерства та дружби, що панує в організації. Це саме те, що об’єднує пластунів у всьому світі: спільні пригоди, дружба, взаєморозуміння.

До привітань Пласту приєднався український письменник Сергій Жадан.

«Пластуни завжди вірять у краще, завжди готові підтримати одне одного, завжди готові триматися і впевнено дивитися в майбутнє», — сказав Сергій.

До привітань приєдналася акторка й продюсерка Ірма Вітовська.

«Я дуже рада, що мій син долучений до цієї організації», — каже Ірма й радить батькам долучати своїх дітей до Пласту.

З кожним роком кількість пластових осередків і пластунів зростає, що не може нас не тішити. Так, в Україні вже понад 9 тисяч пластунів у 146-ти осередках.

Зазначимо, з початком карантину, Пласт припинив проводити живі зустрічі, вишколи та інші заняття для молоді. Та це не завадило й надалі найбільшій молодіжній організації України займатися вихованням і самовихованням молоді. Пластуни проводять лекції, майстер-класи, ігри в прямому ефірі, як для дітей від 2-ох років, так і для своїх друзів-волонтерів. За два тижні діяльності онлайн пластування вже встигло вийти понад 30 відео.

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *