Коронавірус у світі: група багатіїв, серед яких є і українець, вирішила під час карантину полетіти з Лондона на південь Франції

Їх не випустили з аеропорту.

Група багатіїв під час карантину вирішила прилетіти на приватному літаку з Лондона до Канн на півдні Франції, однак їх не випустили з аеропорту.

Про це пише CNN.

Читайте також:

Бортпровідники зняли на відео розваги під час карантину: вдягають форму і збирають валізи

Зазначається, що 4 квітня аеропорт Марселя повідомив прикордонників, що компанія з Англії хоче прилетіти літаком з Лондона до Марселя із 10 пасажирами на борту. Там перебували громадяни Хорватії, Франції, Німеччини, Румунії та України – семеро чоловіків віком від 40 до 50 років та троє жінок до 25 років. Із Марселя вони планували вирушити до Канн.

Правоохоронці повідомили аеропорту, що дозволять в’їзд лише громадянам Франції – двом чоловікам та одній жінці, однак літак все одно приземлився. Після цього до аеропорту прилетіли три гелікоптери класу люкс. За словами прикордонників, літак, гелікоптери, а також віллу в Каннах орендував громадянин Хорватії. Він повідомив представникам влади, що має “багато грошей” і хоче “просто заплатити штраф і поїхати до Канн”.

Однак з аеропорту компанію так і не випустили – дев’ятеро пасажирів, включно із трьома громадянами Франції, повернулися до Лондона, а українець орендував літак до Берліна. За словами правоохоронців, троє пілотів гелікоптерів були оштрафовані за польоти без вагомої причини, водночас компанії багатіїв вони не висунули жодних звинувачень, оскільки юридично вони “не перетнули кордон Франції”.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Більше про: Коронавірус

  • Інфікований коронавірусом прем'єр Британії ще не одужав, але демонструє "дуже добрий прогрес"
  • Уряд Індії подовжив карантин через коронавірус
  • Зупинки гумвантажу та жорстка конкуренція: компанії і цілі країни "воюють" за медзасоби через коронавірус

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю – COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Відео

Коронавірус у світі: як Європа і США готуються зустрічати карантинний Великдень

Хворого на коронавірус прем’єра Британії Бориса Джонсона перевели з реанімації до загальної палати. В країні досі складна ситуація. Там щоденно від хвороби помирає до восьми сотень людей. Водночас, в Італії та Іспанії і смертей, й інфікованих поменшало. Окремі європейські уряди вже міркують про послаблення карантину. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *