Коронавірус: Трамп пропонує накладати санкції на країни, які не евакуюють свої громадян зі США

Рішення ухвалить Держдеп.

Президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким можуть бути запроваджені візові санкції проти країн, що не здійснюють або затримують процес повернення своїх громадян із США на тлі пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Більше про: Коронавірус

  • Через коронавірус у Москві їздити будь-яким транспортом можна буде лише за спецперепустками
  • Гелікоптери та закриті церкви: як Італія готується до Великодня у часи коронавірусу
  • У Білорусі коронавірусом заразилися понад 300 медиків

Згідно з документом, інформацію про подібні порушення повинен повідомляти держсекретареві США голова міністерства внутрішньої безпеки США.

“Країни, які заперечують або необґрунтовано затримують прийняття своїх громадян, підданих, громадян або резидентів з США під час тривалої пандемії, спричиненої коронавірусом, створюють неприйнятні ризики для здоров'я американців. США повинні бути спроможні здійснювати репатріацію іноземних громадян, які порушують законодавство США”, – йдеться у повідомленні.

Державний департамент протягом семи днів має приймати рішення про запровадження обмежень щодо країн-порушників.

Станом на 04:00 за київським часом суботи у США новим типом коронавірусу COVID-19 заразилися 502 318 людей. Недуга забрала 18 725 життів, тоді як 27 314 пацієнтам вдалося побороти захворювання.

Найгіршу ситуацію спостерігають у штаті Нью-Йорк, де COVID-19 підтвердили у понад 172 тисяч осіб. Від ускладнень хвороби тут померли 7 844 людини, жертв почали ховати у “братських могилах”. Водночас, 148 280 пацієнтів вже одужали та виписалися з медзакладів. Нагадаємо, що минулої доби у Нью-Йорку, попри смертельний антирекорд, повідомили про зменшення кількості заражених коронавірусом.

Відео

Коронавірус у світі: як Європа і США готуються зустрічати карантинний Великдень

Хворого на коронавірус прем’єра Британії Бориса Джонсона перевели з реанімації до загальної палати. В країні досі складна ситуація. Там щоденно від хвороби помирає до восьми сотень людей. Водночас, в Італії та Іспанії і смертей, й інфікованих поменшало. Окремі європейські уряди вже міркують про послаблення карантину. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *