У Франції планують масове тестування громадян через недієвість карантину і стрімке поширення коронавірусу

У країні 7 тисяч людей у реанімаціях.

У Франції попри регулярне посилення карантину померли вже десять тисяч людей і стрімко поширюється коронавірус – майже 110 тисяч хворих, йдеться в ТСН.16.45.

Кількість нових випадків стрімко зростає, щоправда важко розібратися з офіційною статистикою, бо значна кількість жертв у будинках для людей похилого віку і ця інформація часто надходить із запізненням.

Однак точно відомо, що відбувається в лікарнях,там перебуває понад 30 тисяч хворих на коронавірус, з них – 7 тисяч у реанімації. При цьому експерти кажуть, що до піку епідемії Франції ще далеко. І це незважаючи на суворі заходи карантину, які стають жорсткішими щодня.

Відсьогодні у Парижі вже заборонено навіть виходити на пробіжку, і кажуть, що скоро це пошириться на інші міста. У магазин радять виходити максимум раз на 3 дні, а краще – раз на тиждень і по одному. У випадку порушень правил – штраф у 135 євро, якщо штраф виписують вдруге  – 200 євро, а далі – до 6 місяців ув'язнення.

У Міністерстві охорони здоров'я Франції кажуть, що карантинні заходи не можуть зупинити вірус і планують масові тестування, але з кінця квітня – зараз у Франції не вистачає матеріалів для загальнонаціонального тестування.

Читайте також:

Дворазовий учасник Олімпійських ігор з Італії помер від коронавірусу

У деяких містах запроваджена комендантська година, зокрема у Ніцці. Мер цього міста Крістан Естрозі сам переніс коронавірус i одужав. А тепер  планує зробити ще один окремий закон для міста. “Ми маємо можливість надати кожному мешканцю Ніцци маску багаторазового використання, яку можна прати. І я планую ухвалити рішення обов'язкового носіння маски”, – заявив мер.

Ходять чутки, що правило обов'язкого носіння масок запровадять у всій Франції. Якщо це станеться, держава має забезпечити масками населення. Однак зараз тут масок немає навіть у продажу.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *