Ізраїльський лікар розповів, які три препарати від коронавірусу випробовують і пояснив, чому не потрібно масово тестувати людей – новини світу

Розробка вакцини проти коронавірусу триває.

Ізраїльські медики, де зараз щонайменше дев'ять тисяч заражених новим типом коронавірусу COVID-19, тестують лише важких пацієнтів і для цього використовують лише якісні тести. Фахівці в Ізраїль наразі сконцентровані на розробці та випробуваннях препаратів, які, імовірно, надалі можна буде застосовувати для лікування коронавірусу.

Про це розповів в ефірі ТСН.19:30 лікар Борис Бріль, який в одній з клінік Ізраїлю очолює відділення COVID-19.

Читайте також:

У США на людях почали випробовувати вакцину проти коронавірусу, яку фінансує Білл Гейтс

За його словами, масового тестування в країні немає. Дослідження роблять людям, якщо є поруч інфікована людина або вони самі у важкому стані. Однак, для заражених коронавірусом створено спеціальні готелі, який вони можуть покинути лише, коли здадуть двічі негативний тест, тобто після повного одужання.

“Там, де були контакти, людей просять бути на карантині два тижні. Це (порушення – ред.) кримінальне покарання… Поки у нас система витримує ці всі спалахи. У нас поки немає катастрофи”, – зазначив Борис Бріль.

Відео

Іноземний досвід: як в Ізраїлі борються з коронавірусом

І зараз у нас ще один дистанційний гість. Про ізраїльський досвід лікування коронавірусу поговоримо із лікарем Борисом Брілем. В одній з клінік Ізраїлю він очолює відділення, де лікують інфікованих. І зараз перебуває з нами на прямому зв'язку. Більше про коронавірус в Україні 

Лікар заперечив пораду ВООЗ про масове тестування людей. На його думку, зробити це неможливо. Борис Бріль сказав, що існує лише три компанії, які створюють найбільш ефективні тести і вони показують результат за три години і 15 хвилин, відповідно. Решта тестів, які є на ринку, за його словами, не є ефективними і можуть помилятися.

“Не факт, що ті люди які перевіряються, вони насправді не хворіють. Це така чутливість тесту”, – пояснив він.

Лікар також підкреслив, що ефективним методом лікування коронавірусу наразі є застосування “Плаквенілу” разом із “Азитроміцином”.  При цьому, ізраїльський фахівець наголосив, що чіткого протоколу лікування коронавірусу наразі немає.

“Вони використовуються за протоколом лікування, але хворобі лише три місяці. І, відповідно говорити, що ми маємо протокол, його немає. Бо те, що ми маємо – мінімальне. Усю інформацію, що ми знаємо – з Китаю. Вони її приховують. Вони донині все приховують”, – прокоментував ізраїльський лікар.

Стосовно розробки вакцини, термінів він не назвав. Оскільки, за його словами, “цього не знає ніхто”. 

Читайте також:

У США вакцину-пластир проти коронавірусу успішно протестували на мишах

“Чимало вірусів існує десятки років і ми досі не можемо знайти ліків. Ізраїль працює разом з усім світом: зі США, Японією, Європою. Зараз ми починаємо клінічні випробування припарату “Авіган”. Це біологічне лікування раку, імовірно воно дає хороші результати. Є ще кілька ізраїльских варіантів: є інгаляторний препарат. Він зараз йде лише під номерацією, потім буде його назва”, – розповів Борис Бріль.

Він також розповів, що у розробці є ще третій препарат, яким лікують ревматоїдний артрит. Як уточнив лікар, Ізраїль живе лише місяць на карантині і великий приріст заражень коронавірусом спостерігається у тих районах, які найбільш віддалені від цивілізації.

“Там менше використовується інтернету, до них гірше доходить інформація”. І відповідно там є проблема”, – додав він.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Більше про: Коронавірус

  • Німеччина приймає на лікування хворих на коронавірус з сусідніх країн: скільки пацієнтів поправили
  • У Південній Кореї повідомили про нові випадки коронавірусу, серед яких вісім смертельних
  • Антирекорд смертності від коронавірусу в США: Трамп планує зменшити фінансування ВООЗ через її "помилки"

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю – COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *