Бізнес оцінив втрати в разі продовження карантину

Майже половина підприємств втратять більше 60% доходів або взагалі закриються, якщо карантин буде продовжено до кінця травня.

 

Бізнес оцінив сценарії розвитку подій у зв’язку з продовженням карантинних заходів через поширення коронавірусу. Про це свідчать результати опитування дослідницького підрозділу Advanter Group спільно з Українським інститутом майбутнього щодо стану та перспектив бізнесу.

 

Так, у разі, якщо карантинні заходи залишаться без змін, 69% підприємств оцінюють втрати в більш ніж 20% протягом 2020 року, порівняно з 2019-м. А якщо карантин буде продовжено до кінця травня, то втрати понад 20% випробують уже 84% підприємств, а 44% – випробують втрати понад 60% або розглянуть варіант закриття бізнесу.

 

Переважна кількість підприємців вважають, що застосування смарт-карантинних заходів, тобто таргетування карантину на групи ризику, територіальний підхід до обмежень, може стати оптимальним з точки зору відновлення ділової активності і збереження економіки України від руйнування.

 

Більшість представників малого і великого бізнесу в Україні оцінюють можливе скорочення доходів протягом 2020 року, в середньому, на 50%.

 

 

Advanter Group опитали 458 підприємств, серед яких мікро-, малі, середні та великі підприємства. Дослідження проведено з 28 березня по 2 квітня за підтримки CEO Club, бізнес-спільноти Board, ТПП України, бізнес-школи МІМ Київ, Prizma Club, CFO Club Ukraine і десятків інших об’єднань підприємців по всіх областях України.

 

Нагадаємо, що МВФ заявив про майже повну зупинку світової економіки.

 

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус

СюжетНебезпечний коронавірус: Чи захищає щеплення від туберкульозу?

СюжетКоронавірус в Україні. Останні новини онлайн

COVID-19: в Україні набули чинності нові правила карантину

Європейські політики закидають США “піратство” на захисних масках

У штаті Нью-Йорк від коронавірусу померли вже понад 4100 осіб

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *