Коронавірус в Україні: український дипломат захворів на коронавірусну інфекцію

МЗС не повідомляє, в якій країні працює посадовець.

14 березня стало відомо, що коронавірусну інфекцію підхопив український дипломат, йдеться у ТСН.19:30.

В МЗС не повідомляють, у якій країні це сталося, кажуть, стан хворого середньої важкості. МЗС наполегливо радить українцям утриматися від закордонних подорожей. Тим, хто все ж таки лишається за кордоном, радять зареєструватися у новій онлайн-системі “ДРУГ” та обов'язково звернутися до консульства.

В Україні, за даними МОЗу, залишаються три офіційно підтверджені випадки коронавірусу – у двох чоловіків з Буковини і в пенсіонерки з Житомирщини, яка померла напередодні. Коронавірус підозрюють ще у двох жителів області. Чоловіків з Бердичева та Андрушівки перевірили на грип, але він не підтвердився. Тож узяли аналіз на коронавірус.

Відео

Звернення Зеленського до українців щодо поширення коронавірусу

Зеленський записав відеозвернення до українців через коронавірус. Глава держави закликав співгромадян не піддаватися паніці й зберігати холодний розум. В Україні вже зафіксована одна смерть через коронавірус.  

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *