На кордоні зі Словенією водії-українці перекривають в’їзд до пункту пропуску

Автобуси з українцями досі стоять на кордоні та чекають на вирішення свого питання.

На кордоні між Італією та Словенією, де застрягли автобуси з українцями, водії вантажівок перекривають дорогу на в’їзд. Про це ТСН.ua розповіли пасажири автобусів.

Кажуть, що водії не згодні з вибірковістю словенських прикордонників, які деякі фури, машини та автобуси пропускають через кордон, а деяким категорично відмовляють. Тому вирішили створити однакові умови всім подорожнім.

Також жінка повідомила, що питання близько 100 українців, які застрягли на кордоні від 12 березня, досі не вирішено. За її повідомленням, літак їм обіцяли на неділю. А поки люди залишаються ще на одну ніч ночувати в автобусі.

Відео

На кордоні зі Словенією обурені водії перекривають в’їзд до пункту пропуску

Люди не згодні з вибірковістю, з якою словацькі прикордонники пропускають фури та інший транспорт. Автобуси з українцями стоять на кордоні зі Словенією від 12 березня – вони не встигли проїхати до того, як країна ввела тотальну заборону на в’їзд.  Більше про коронавірус

У МЗС кажуть, що це не єдиний випадок, коли українська влада вимушена повертати до України громадян, чиї рейси були скасовано. 

“Завершили перевезення з Хорватії групи українців, рейси яких перевізником були скасовані. Працюємо над перевезенням ще однієї групи дітей-учасників міжнародних змагань”, – написав у своєму твіттері посол України у Хорватії Василь Кирилич.

Завершили перевезення з Хорватії групи українців, рейси яких перевізником були скасовані. Працюємо над перевезенням ще однієї групи дітей-учасників міжнародних змагань. Ми працюємо в цілодобовому режимі [email protected], +385 916051010 (viber, WhatsApp). pic.twitter.com/0gxmwPtYpc

— Vasyl Kyrylych (@VasylKyrylych) March 14, 2020

Як відомо, на кордоні між Італією та Словенією застрягла група із 100 українців, яких не впускають словенські прикордонники через спалах коронавірусу. У Італії найбільша кількість зафіксованих захворювань та смертей від коронавірусу в усій Європі, тому сусідні країни обмежили транспортне сполучення з нею.

Увечері п’ятниці, 13 березня, президент України Володимир Зеленський пообіцяв повернути пасажирів. “Цими вихідними спеціальний борт поверне додому українців, які застрягли на кордоні Італії та Словенії”, – сказав президент.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *