Вольфсбург – Шахтар. Онлайн матчу Ліги Європи

Сьогодні, 12 березня, на korespondent.net відбудеться текстова онлайн-трансляція першого матчу 1/8 фіналу Ліги Європи 2019/2020 між німецьким Вольфсбургом і донецьким Шахтарем.

Українці проведуть гру на виїзді, на Фольксваген Арена у Вольфсбурзі.

Початок гри о 22.00 за київським часом. У прямому ефірі в Україні транслювати матч Вольфсбург – Шахтар – буде телеканал “Футбол 1”.

У єврокубках команди зустрінуться між собою вперше в історії. У зв’язку із загрозою поширення коронавірусу гра у Вольфсбурзі, як і всі ігри Ліги Чемпіонів і Ліги Європи, буде проходити за порожніх трибун.

Шлях Шахтаря в Лізі Європи 2019/2020

Вольфсбург – Шахтар / iSport.ua

Підопічні Луїша Каштру виступали в Лізі чемпіонів в групі С разом з англійським Манчестер Сіті, італійською Аталантою і загребським Динамо. Щоб вийти в наступний тур, “гірникам треба було обіграти італійську команду в останньому турі групового турніру, але вони програли з рахунком 0:3. З шістьма очками, посівши третє місце, донецький клуб потрапив в 1/16 фіналу Ліги Європи, де їхнім суперником була португальська Бенфіка.

У міжсезоння, яке Шахтар провів у турецькому Белеку, були зіграні вісім товариських поєдинків: п’ять “гірники” виграли, два програли і один раз зіграли внічию.

Перший офіційний матч у 2020 році Шахтар провів з Бенфікою 20 лютого. Український клуб був фаворитом у грі, до того ж матч проходив на домашньому стадіоні Металіст у Харкові.

Гра закінчилася перемогою українського клубу з рахунком 2:1. “Гірники” виглядали свіжішими за “орлів”, були набагато активнішими, створили чимало гольових моментів, не реалізувалися тільки завдяки майстерності воротаря.

На повторний матч гравці Шахтаря виходили не як фаворити, оскільки фахівці і букмекери віддавали перевагу португальському клубу. Поєдинок в Лісабоні вийшов феєричним, Бенфіка вигравала з рахунком 3:2, але підопічні Луїша Каштру зуміли зрівняти рахунок. За результатами двох ігор, в наступний раунд вийшов саме Шахтар.

Після жеребкування, яке відбулося 28 лютого, стало зрозуміло, що донеччанам дістався німецький Вольфсбург. Команда, вже відома українцям, адже на стадії групового турніру Ліги Європи 2019/2020 вона перебувала в одній групі з кіровоградською Олександрією.

У період двотижневої перерви в єврокубках пройшли два тури Чемпіонату України. Так, Шахтар зіграв 1 березня з Ворсклою, програвши їй – 0:1, 4 березня “гірники” виграли у Дніпра-1 з рахунком 4:1, а 8 березня здолали Колос – 4:3. Після 22 турів української Прем’єр Ліги, донеччани залишаються лідером чемпіонату, у них 59 очок. Найближчі суперники – київське Динамо і Зоря відстають на 14 і 16 очок відповідно.

Головний тренер “гірників” Луїш Каштру перед матчем в Німеччині зазначив, що грати за порожніх трибун вкрай складно, адже футбол дуже емоційна гра, і без підтримки глядача напруження поєдинку не настільки гостре.

“Це як театр без глядачів”, – порівняв Каштру. Наставник гірників сказав, що виставить на гру з німцями оптимальний склад, при цьому кожен з гравців готовий на 100%.

У Вольфсбург Луїш Каштру взяв 24 футболістів, це: П’ятов, Трубін, Шевченко, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Бондар, Додо, Ісмаїлі, Тайсон, Маркос Антоніо, Дентіньйо, Марлос, Тете, Коноплянка, Коваленко, Патрік, Майкон, Сіпріано, Болбат , Бондаренко, Фернандо, Мораес, Сікан.

Поза заявкою виявився травмований Тарас Степаненко, а також Олександр Піхаленко і Манор Соломон.

Підготовка Вольфсбурга до Ліги Європи 2019/2020

Вольфсбург – Шахтар дивитися онлайн / фото: iSport.ua

Німецький Вольфсбург, на відміну від Шахтаря, не виступав в Лізі чемпіонів, адже команда зайняла 6-е місце в Бундеслізі і відразу потрапила в Лігу Європи. У групі I у них в суперниках були: французький Сент-Етьєн, бельгійський Гент і кіровоградська Олександрія.

Німецький клуб двічі виграв в українців і один раз здобув перемогу над французами. З лідером групи – Гентом, Вольфсбург зіграв внічию і програв. У підсумку саме ці дві команди і вийшли в 1/16 фіналу Ліги Європи. До речі, Гента вибила з ЛЕ італійська Рома.

На шляху у Вольфсбурга в наступному раунді був шведський Мальме. Німецький клуб тріумфував в обох матчах – 2:1 вдома і 3:0 в гостях. Команда виглядала дуже впевнено, а переможні голи забивав хорват Йосип Брекало.

За два тижні, що минули після жеребкування ⅛ Ліги Європи, Вольфсбург зіграв внічию 2:2 з командою Уніон Берлін. А в минулий вікенд, в 25 турі Бундесліги, знову зіграли внічию 0:0 з одним з лідерів чемпіонату Німеччини – Лейпцигом.

У німецькій Бундеслізі команди подолали трохи більше половини шляху, і за 9 турів до закінчення Вольфсбург займає 7-й рядок у турнірній таблиці. “Вовки” поступаються мюнхенській Баварії 19 очками, а від “прохідного” до єврокубку 6 місця клуб відділяє лише очко.

Головний тренер “вовків” Олівер Гласнер зазначив, що грати без глядачів складно, але в цілях безпеки вони повинні прийняти таке рішення УЕФА. Щодо самої гри, Гласнер сказав, що Вольфсбург спробує запропонувати Шахтарю більш високу інтенсивність гри, ніж та, до якої суперник звик в чемпіонаті України.

Гласнер вважає, що у Шахтаря хороша атака: “У них є гравці, які роками грають на вищому рівні. Нам буде дуже складно в обороні. Я також очікую, що Шахтар буде грати компактно”, – сказав наставник.

У стартовому складі Вольфсбурга ймовірно вийдуть: Кастеелс – Штеффен, Кнохе, Брукс, Пауло Отавіо – Арнольд, Шлагер, Герхардт – Мехмеді, Вегхорст, Брекало

Вольфсбург не зможе сподіватися на захисника Вільяма і півзахисника Гілавогі

Прогнози букмекерів на гру Вольфсбург-Шахтар, думка експертів

Вольфсбург – Шахтар прогноз / фото: iSport.ua

До цього часу Вольфсбург і Шахтар ніколи не зустрічалися в єврокубках. Німецький клуб, крім матчів з Олександрією, не має досвіду ігор з українцями.

А ось донеччани дуже добре знайомі з німецьким футболом, адже провели 22 зустрічі. При цьому статистика досить рівна – по 7 перемог і поразок і 8 разів гра закінчувалася внічию.

Футбольні вболівальники пам’ятають, що саме обігравши німецький клуб (“Вердер”) – 2:1 в додатковий час, Шахтар виграв Кубок УЕФА 2008/2009. Також запам’яталося і гучне фіаско від Баварії в ⅛ Ліги Чемпіонів у сезоні 2014/2015. Тоді Шахтар поступився з рахунком 0:7.

Вольфсбург менш титулований, ніж Шахтар, максимальне досягнення – вихід в ¼ Ліги Чемпіонів 2015/2016 (переможний хід німців зупинив майбутній чемпіон Реал).

За інформацією Transfermarkt, вартість Вольфсбурга на 80 млн євро більша, ніж Шахтаря – 230 млн євро проти 150 млн євро.

У трійку найдорожчих гравців “вовків” входять нападаючий Ваут Вегхорст (27 млн євро), лівий захисник Жером Руссійон (20 млн євро) і Арнольд (18 млн євро).

Фахівці вважають, що матч з Вольфсбургом буде для Шахтаря дуже складним, адже в Бундеслізі прийнято грати в агресивний футбол. У німецькому чемпіонаті “вовки” мало забивають, але і мало пропускають. Тим не менш, багато сходяться на думці, що Шахтарю під силу не просто пройти далі, але і виграти турнір.

У цілому, Вольфсбург – “середнячок” Бундесліги, який поступається в класі Айнтрахту і Хоффенхайму, з якими підопічні Луїша Каштру успішно боролися на полі. Вольфсбургу буде вкрай важливо виграти в домашньому матчі, щоб відчувати себе впевненіше в Харкові.

У разі перемоги над Вольфсбургом, суперником Шахтаря можуть стати знову таки німецький клуб – Байєр або шотландський Рейнджерс.

Судити матч Вольфсбург – Шахтар буде команда арбітрів зі Словенії, головний суддя – найкращий суддя в світі в 2019 році за версією IFFHS – Дамір Скоміна. Він уже чотири рази обслуговував матчі за участю Шахтаря, останній – в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 2012 / 13 (0:3), проти Челсі

На думку букмекерів, більші шанси виграти у Вольфсбурга.

Коефіцієнти Pari Match:

перемога Вольфсбурга – 2,18, Шахтаря – 3,50, нічия – 3,45.

William Hill дає наступні котирування – перемога Вольфсбурга – 2,15, Шахтаря – 3,30, нічия – 3,40. Українська контора “Фаворит Спорт” ставки на перемогу Вольфсбурга приймає з коефіцієнтом 2,21, на нічию – 3,45, на виграш “гірників” -3,45.

Матч-відповідь відбудеться 19 березня в Харкові на ОСК “Металіст”.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *