Коронавірус у світі: китайський коронавірус зафіксували вже у 100 країнах світу

Про перші випадки зараження повідомили у Бутані.

Китайський коронавірус SARS-CoV-2 офіційно зафіксували вже у 100 країнах світу. Останнім про виявлення коронавірусної інфекції повідомив Бутан.

Про це йдеться на офіційній мапі поширення хвороби від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Читайте також:

В Україні посилять боротьбу з коронавірусом: які доручення роздав Шмигаль

За даними ВООЗ, найбільшу кількість хворих зафіксували у Китаї, де і стався спалах захворювання. Там виявили майже 81 тисячу інфікованих коронавірусом. Також справжню епідемію цієї хвороби зафіксували в Південній Кореї (понад 7300 заражених), Італії (7375 заражених) та Ірані (6566 заражених).

Усього по 1 офіційно підтвердженому випадку знайшли в Андоррі, Вірменії, Бутані, Колумбії, Домініканській Республіці, Ватикані, Йорданії, Ліхтенштейні, Литві, Монако, Непалі, Молдові, Сербії, Шрі-Ланці, Того та Україні.

Загалом у світі зафіксовано майже 110 тисяч інфікованих, померли від коронавірусної інфекції 3809 осіб. Вилікувались же понад 60 тисяч осіб.

ТСН.ua

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Більше про: Коронавірус

  • Через коронавірус Польща запроваджує санітарний контроль на своїх кордонах
  • Спалах коронавірусу. В Ірані відпустили 70 тисяч ув’язнених, а в італійських тюрмах спалахнули криваві бунти
  • У Польщі продовжує зростати кількість інфікованих коронавірусом. Двоє людей у важкому стані

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю – COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Плейлист
213 відео

Смертоносний коронавірус з Китаю

Світом шириться новий вірус з Китаю. Інфіковано понад 500 осіб.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *