Евакуація з Уханя: як це робили у країнах світу

Сполучені Штати також скористалися такою опцією, розмістивши першу хвилю евакуйованих на базі військово-повітряних сил “Марч” у штаті Каліфорнія. 195 людей були у карантині до 11 лютого. Розповідають, що у них були деякі майстер-класи, а діти мали шкільні заняття.

Але оскільки число прибулих з Уханю зростало (близько 1000 американців там жили) був ухвалений новий протокол: тестуванню підлягали лише ті люди, у яких були виражені симптоми протягом двотижневого карантину. Температуру все одно перевіряють двічі на день. Усіх евакуйованих просять негайно повідомляти, якщо їм стане гірше. Таке рішення викликало спротив. На дозвіл покинути бази чекають 600 людей у трьох штатах.

Деякі обурилися новим правилом і вимагають, щоб перевірили їх теж, незважаючи на відсутність симптоматики. Вони хочуть бути впевненими, що нічого нікому не передають. Наприклад, на базі ВПС “Мірамар” у Сан-Дієго, діти граються з іншими у їдальні, на майданчику. Дорослі часто зустрічаються в пральні.

У них немає інформації, чи є у них вірус, бо ніхто їх не перевіряв. Їм доводиться залишати місце проживання, щоб поїсти у невеликом приміщенні, вони беруть з коробок фрукти голими руками, стоять плечем до плеча під час перевірки температури (хоч це і заборонено). Після оприлюднення петиції із закликом кращих перевірок, їжу почали доставляти до кімнат тим, хто виявив таке бажання.

Втім, CDC (центр контролю захворювань) відмовляється перевіряти всіх підряд, говорячи, що тести є менш точними без виражених симптомів і негативний ранній результат може бути помилковим. І в дечому з людьми на базах можна погодитись, бо на іншій базі, Сан-Антоніо-Лакленд, таки був зафіксований випадок вірусу серед тих, хто прилетів з Уханя. Наразі стан людини стабільний та симптоми легкі. Канада ще має евакуювати громадян з зараженого корабля “Diamond Princess”. США вже це зробило.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *