У Південній Кореї за добу зафіксували майже пів тисячі нових випадків коронавірусу

На території країни Covid-19 діагностували вже у понад 4,8 тисяч пацієнтів.

Зранку вівторка, 3 березня, у Південній Кореї повідомили про 477 нових випадків коронавірусної інфекції Covid-19.

На території країни кількість пацієнтів, яким діагностували коронавірус, зросла до 4812, повідомляє South China Morning Post.

Від інфекції в країні загинули 29 людей.

Нагадаємо, у Південній Кореї на коронавірус захворіло 45-денне немовля, батьки якого також інфіковані.

Більше про: Коронавірус

  • У світі кількість хворих на коронавірус перевищила 90 тисяч. Недуга забрала 3117 життів
  • У Китаї провели унікальну операцію чоловікові, який здолав коронавірусну хворобу
  • У Китаї повідомили про найменшу кількість нових випадків коронавірусу з початку спалаху інфекції

Масштабний спалах коронавірусу тут пов'язують з апокаліптичним культом. Найбільше інфікованих зафіксували у місті Тегу, де розташована церква релігійної групи “Шінчонджі”. Влада Південної Кореї стверджує, що саме членкиня секти стала “суперпоширювачем” інфекції у країні.

61-річну жінку, що згодом стала відома як “пацієнт 31”, доправили до лікарні 7 лютого після того, як вона потрапила у ДТП. Наступного дня у жінки почало боліти горло. А ще через день вона відвідала службу у церкві, зазначається у матеріалі The New York Times. 

На наступний день у пацієнтки з'явилася гарячка, що не проходила, і вона залишилася в лікарні. Проте згодом усе одно покинула медичний заклад, щоб долучитися до ще однієї служби у церкві Шінчонджі. Вона відмовилася проходити тест на коронавірус і погодилася на це лише після того, як її симптоми суттєво погіршилися.

За словами жінки, вона не виїжджала за межі країни та не мала жодного контакту з будь-ким, хто нездужав на коронавірусну інфекцію. Пізніше однак корейські медики дізналися, що вона відвідувала повіт Чонгдо у Південній Кореї, де коронавірусом інфікувалися понад 100 пацієнтів. Це місце є батьківщиною Лі Ман Хі і члени церкви нерідко навідуються туди як паломники. 

На початку лютого у Чонгдо також відбувся похорон брата Лі Ман Хі. Пацієнтка №31 сказала, що вона не відвідувала його, але користувалася громадською лазнею, перебуваючи у повіті. 

Влада Південної Кореї вважає, що члени культу інфікували одне одного, а згодом роз’їхалися у різні куточки країни, поширюючи хворобу далі. Наразі 230 тисяч членів секти були опитані. Майже 9 тисяч із них сказали, що мають симптоми коронавірусу, проте підтверджених випадків у країні наразі лише 4,8 тисяч.

Відео

За кількістю заражених коронавірусом передують Китай, Південна Корея, Іран та Італія

Натепер коронавірус діагностували у 5 українців у світі. Серед них 4 членів екіпажу з лайнера Diamond Princess. Двом діагноз поставили напередодні, а ще двоє уже пройшли лікування у Японії. І 26-річна українка, яка залишається у лікарні в Неаполі, загрози її життю, за словами медиків, немає. Більше про коронавірус  

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю – COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Як вберегтися від коронавірусу

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Плейлист
190 відео

Смертоносний коронавірус з Китаю

Світом шириться новий вірус з Китаю. Інфіковано понад 500 осіб.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *