США через коронавірус вводять нові обмеження на в’їзд для іноземців, які були Ірані – новини світу

Це стосується тих, хто був в Ірані за останні 14 днів.

Сполучені Штати Америки, де від коронавірусної інфекції померла людина, посилюють контроль за в'їздом до країни іноземців для запобігання подальшого поширення недуги. Зокрема, це стосується громадян, які відвідували Іран останні два тижні.

Як вберегтися від коронавірусу

Про це повідомив на пресконференції віцепрезидент США Майкл Пенс, передає CNBC.

З його слів, таке доручення надав голова Білого дому Дональд Трамп. На брифінгу він уточнив, що ризик захворіти на коронавірусну хворобу для будь-якого американця залишається низьким, але ситуація може швидко змінитися.

“Президент США Дональд Трамп санкціонував додаткові обмеження щодо Ірану. Заходи вже були запровадженні (щодо заборони на в'їзду з Ірану – ред), але тепер вони розширюються через заборону на в'їзд усіх іноземних громадян, які відвідували Іран за останні 14 днів “, – зазначив Пенс під час виступу.

Він також повідомив, що США рекомендують громадянам не їздити в ті райони Італії та Південної Кореї, де виявлено поширення коронавірусної хвороби. За його словами, Трамп доручив Держдепартаменту координувати з італійською і південнокорейською владою зусилля щодо медичних перевірок громадян, що їдуть до США.

Читайте також:

Спалах коронавірусу. Поради для безпечних подорожей за кордон

“Загроза для американських громадян залишається низькою, попри на трагічну новину (про смерть громадянки США у Вашингтоні – ред). Ми закликаємо громадян не їздити в райони Італії та Південної Кореї, найбільш схильні до коронавірусу. Президент доручив Держдепартаменту працювати з союзниками в Італії і Південної Кореї, щоб координувати перевірки громадян, що їдуть до США”, – сказав Пенс.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Більше про: Коронавірус

  • Китайський коронавірус шириться світом: недугу виявили у Вірменії
  • У Вашингтоні оголошено надзвичайний стан після летального випадку від COVID-19
  • У МОЗ розповіли, хто буде оплачувати лікування українців, у разі виявлення коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю – COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Плейлист
18 відео

Спалах коронавірусу в Європі

Всесвітня організація охорони здоров’я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. Серед європейських країн найбільший спалах коронавірусу виник в Італії.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *