“Напруга буде збільшуватися щогодини”: в ООН закликають негайно припинити вогонь в Ідлібі

В ООН занепокоєні загостренням конфлікту в Сирії.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутеррес наполягає на негайному припиненні вогню в Ідлібі.

Він заявив, що “глибоко стурбований” збільшенням напруги на північному заході Сирії та втратами турецьких солдатів, пише турецьке видання Anadolu Ajansi.

У письмовій заяві Гутеррес закликає негайно оголосити про припининення вогню в Ідлібі, зазначивши, що особливе занепокоєння викликають наслідки підвищення військової напруги для мирних жителів.

Він додав, що із тривогою слідкує за ескалацією конфлікту та втратою “десятків” турецьких солдат під час повітряних ударів.

“Якщо не буде термінових дій, є ризик, що напруга буде збільшуватися щогодини”, – сказав Гутеррес.

Заявивши, що військового вирішення конфлікту в Сирії не існує, Гутеррес заявив, що єдиним стійким рішенням є політичний процес під контролем ООН.

Нагадаємо, у Сирії – ескалація бойових дій. 27 лютого в провінції Ідліб загинули щонайменше 29 турецьких військовослужбовців унаслідок авіаудару. Губернатор турецької провінції Хатай, що межує з Сирією, Рахмі Доган, повідомив, що турецькі сили зазнали нападу з боку сирійських урядових військ (які підтримує Росія). Є також поранені військові, деякі у тяжкому стані.

Плейлист
11 відео

Бойові дії у Сирії

Поле бою – Ідліб. Криваве протистояння в Сирії. В країні вже понад місяць триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію. Війська президента Сирії Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили "останньою битвою за провінцію".

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *