Усе свідчить про початок повномасштабної війни. Туреччина ввела надзвичайний стан через події в Сирії

Ердоган провів закриту нараду із силовиками.

У Сирії – ескалація бойових дій. 27 лютого в провінції Ідліб загинули щонайменше 29 турецьких військовослужбовців унаслідок авіаудару.

Про це повідомив губернатор турецької провінції Хатай, що межує з Сирією, Рахмі Доган, пише агентство Anadolu.

Він повідомив, що турецькі сили зазнали нападу з боку сирійських урядових військ (які підтримує Росія). Є також поранені військові, деякі у тяжкому стані.

The Guardian із посиланням на військові джерела серед поміркованих і джихадистських повстанських угрупувань, що воюють у північно-західній провінції, що межує з Туреччиною, повідомили, що ввечері в четвер загинули до 70 турецьких солдатів після точного удару по двоповерховій будівлі в селі Балуун.

Турецькі військові прийшли на підмогу опозиційним силам противників Асада. Сильні обстріли були ще вранці в четвер. Турецькі солдати базувалися в будівлі місцевої адміністрації.

Сирійська організація з прав людини, яка базується у Великій Британії і моніторить війну в Сирії, повідомляє про щонайменше 34 загиблих турецьких військових.

Турецькі джерела звинувачували в нападі сирійський режим, але кілька джерел в Ідлібі та неперевірені кадри нічного спостереження можуть свідчити про те, що атака була здійснена російськими військово-повітряними силами, що допомагають Дамаску проводити жорстокий тримісячний наступ на Ідліб.

Через цей авіаудар президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у президентському палаці в Анкарі провів термінову нараду із силовиками.

У відповідь на авіаудар почала завдавати повітряні та наземні удари по позиціях сирійських військ. Таке рішення було ухвалене на нараді з питань безпеки. Про це повідомив керівник управління зі зв'язків з громадськістю адміністрації турецького президента Фахреттін Алтун, передає Anadolu.

“Ми закликаємо сторони Астанинського процесу виконати обов'язки, покладені на все міжнародне співтовариство, зокрема, з метою припинення злочинів проти людяності, скоєних режимом (президента Сирії Башара Асада – ред.)”, – сказав Алтун.

Відомо, що в Туреччині вже введений надзвичайний стан. У країні заблоковані соцмережі Twitter, Instagram, Facebook, месенджер WhatsApp, відеохостинг YouTube та деякі інтернет-ЗМІ.

Туреччина також відкрила кордони з Сирією і дозволила вільний прохід біженців до Європи. Нині в Туреччині вже чотири мільйони біженців.

Усе свідчить про початок повномасштабної війни.

Нагадаємо, від грудня 2019 року війська сирійського президента Башара Асада, якого підтримують Росія та Іран, проводять наступальну операцію в сирійській провінції Ідліб. Це – єдина територія Сирії, що залишалася під контролем ісламістів та збройних загонів сирійської опозиції. Натомість сили повстанців підтримує Туреччина, яка раніше неодноразово застерігала Дамаск від подальшого наступу в Ідлібі.

За даними ООН, від початку грудня 2019 року через загострення протистояння в цьому регіоні майже 900 тисяч людей залишили свої домівки в охоплених боями районах Ідлібу.

Плейлист
11 відео

Бойові дії у Сирії

Поле бою – Ідліб. Криваве протистояння в Сирії. В країні вже понад місяць триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію. Війська президента Сирії Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили "останньою битвою за провінцію".

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *