Лондонський суд визначився з часовими рамками розгляду справи Ассанжа – новини світу

Екстрадиції протягом найближчого часу не станеться.

Суд Великої Британії схвалив рішення про відтермінування слухань у справі про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в США. Таке рішення ухвалила суддя Ванесса Барейтсер.

На її думку, протягом березня і квітня буде доречним провести декілька коротких слухань, які будуть присвячені технічним аспектам судочинства. Основні ж засідання поновляться у травні  – вони почнуться 18 числа і триватимуть три тижні. В цей час у суді відбудеться допит свідків, а остаточне рішення у справі планується схвалити вже влітку.

До розгляду справи Ассанжа в лондонському суді приступили в понеділок. Після протокольного підтвердження особи були заслухані аргументи юристів, що представляють владу США. Американці домагаються видачі Ассанжа для суду за 18 статтями звинуваченнями. За сукупністю підозрюваному загрожує до 175 років тюремного ув'язнення у Сполучених Штатах. Зараз Ассанж відбуває ув'язнення у Великій Британії за порушення умов звільнення під заставу.

Як повідомлялося, у британському Лондоні відбулася акція на підтримку засновника сервісу WikiLeaks Джуліана Ассанжа перед початком судових слухань. Люди протестують проти його екстрадиції до Сполучених Штатів Америки.

Відео

Чи екстрадувати до США засновника "WikiLeaks" Джуліана Ассанжа, вирішують у Лондоні

У Лондоні вирішують, чи видавати США Джуліана Ассанжа – засновника скандального порталу "WikiLeaks". Саме на ньому 10 років тому виклали сотні тисячі таємних документів про військову діяльність США в Іраку та Афганістані. Сполучені Штати звинувачують Ассанжа у шпигунстві, за це у США йому загрожує довічне ув’язнення.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *