“Все складається для турецької армії”. Ердоган прокоментував різку атаку на Асада у Сирії – новини України

Президент Туреччини схвально відреагував на останні події неподалік Ідліба.

Президент Сирії Реджеп Таїп Ердоган сказав, що події на півночі Сирії “складаються на користь турецької армії”.

Про це 27 лютого повідомляє видання Sabah.

Ердоган також зазначив, що “режим Асада повністю припинив би своє існування, якби не мав підтримки Росії”.

Турецький лідер визнав загибель в Ідлібі ще трьох військовослужбовців в результаті авіаудару, підкресливши, що водночас втрати сирійських проурядових сил у багато разів більші. Він зазначив, що Анкара не може мати дружніх відносин з режимом Асада через загибель з його провини сотень тисяч сирійців.

Нагадаємо, сирійська опозиція за підтримки Туреччини розпочала контрнаступ у провінції Ідліб та відбила у армії Башара Асада стратегічне місто Саракіб, унаслідок чого перекрила головну транспортну “артерію” країни – трасу Алеппо-Дамаск.

У Сирії триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію Ідліб. Війська президента Сирії Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили “останньою битвою за провінцію”. З іншого боку – опозиція, яка за підтримки США та Туреччини поки втримує контроль над Ідлібом.

ТСН.ua розповідає, як Росія та Туреччина розпочали протистояння на сирійській землі, чому “пішла по швах” дружба між Путіним та Ердоганом та чим небезпечна війна у Сирії для Європи.

Відео

Унаслідок нової атаки російської авіації в Сирії загинули діти

У Кремлі стверджують, що цілять у Сирії по терористах. За даними правозахисних організацій, під час останнього авіаудару росіян по сирійській провінції Ідліб загинули 15 мирних жителів, з поміж них – 8 дітей. Більш як пів сотні людей поранені.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *