У Пуерто-Ріко застрелили жінку-трансгендера після того, як вона відвідала жіночу вбиральню

Вбивство розслідують як злочин на ґрунті ненависті.

У Пуерто-Ріко застрелили трансгендерку Неуліса Лучано Руїса, відому також як Алекса.

Це сталося після того, як вона відвідала жіночу вбиральню в McDonalds, повідомляє The Hill.

Тіло Алекси знайшли за кілька годин після того, як один із відвідувачів закладу зателефонував до поліції та повідомив, що трансгендерка “зайшла у вбиральню для жінок”. 

Читайте також:

Колишній військовий став жінкою-трансгендером і почав кар'єру моделі

Поліція знайшла відеозапис, оприлюднений у Мережі, на якому невідомі чоловіки глузують з Алекси та погрожують їй вбивством. Правоохоронці розшукують чотирьох молодиків, яких підозрюють у причетності до скоєння злочину.  

“Вбивство розслідується як злочин на ґрунті ненависті, – заявила губернатор Пуерто-Ріко Ванда Васкес Гарсед. – До вбивства Алекси слід ставитися з усією суворістю, щоб люди, які брали участь у цій жорстокості, були притягнуті до відповідальності”.

Захисники прав сексменшин засудили вбивство, заявивши, що воно вчинене з мотивів ненависті до представників ЛГБТ-спільноти. Їх підтримала мер столиці Пуерто-Ріко Кармен Юлін Крус, яка написала у своєму Twitter, що розділяє їхній біль і вважає, що трансгендери мають ті ж права, що й інші громадяни.

Злочин набув розголосу у Мережі. Сотні людей засудили вбивство Алекси та висловили співчуття її родині. 

I’m heartsick for Alexa and her loved ones.

This epidemic keeps growing. We must use every tool we have to end it and protect trans women of color. #SeLlamabaAlexa https://t.co/Okka8fWyNW

— Elizabeth Warren (@ewarren) February 26, 2020

she died scared and humiliated for simply using the bathroom. this can’t keep happening. #SeLlamabaAlexa https://t.co/pBBeRXyBWQ

— Henry Alberto (@itshenryalberto) February 26, 2020

A trans woman was murdered in Puerto Rico. It’s appalling that local outlets are still referring to her as “a man dressed as a woman.” Her name was Alexa, and she deserved better. Me dueles Puerto Rico! #SeLlamabaAlexa

— Alicia Ramírez (@aramirezgar31) February 24, 2020

A woman named Alexa was shot dead for using the bathroom. The men recorded her death as they harassed and murdered her. & The media keeps referring to her as a man in a dress. THIS HAS GOT TO STOP! Say her name!#SeLlamabaAlexa #HerNameWasAlexa

— Michelle Guido (@heyyguido) February 26, 2020

Раніше у Південній Кореї з армії звільнили першу в історії країни сержантку-трансгендера. Військове командування заборонило дівчині продовжувати службу, назвавши її “людиною з інвалідністю”.

Відео

У Південній Кореї з армії звільнили першу в історії країни сержантку-трансгендера

Три роки тому вона ще до зміни статі записалась добровольцем. Та після того, як стала жінкою, військове командування заборонило продовжувати службу. Формально у Південній Кореї немає заборони на військову службу  для трансгендерів. Втім, дівчину звільнили, назвавши "людиною з інвалідністю".

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *