“Ситуація змінилася”: Німеччина готується до початку епідемії коронавірусу

Федеральні землі Німеччини активують свої плани дій на випадок пандемії.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан (Jens Spahn) застеріг, що Німеччина “перебуває на початку епідемії коронавірусу”.

Про це він сказав у середу, 26 лютого, перед журналістами в Берліні. “На жаль, упродовж останніх годин ситуація змінилася. Прикро, але це потрібно визнати”, – сказав міністр, якого цитує агенція новин AFP.

За словами урядовця, під час телефонної розмови з земельними міністрами охорони здоров'я, він закликав їх “активувати” їхні плани екстрених заходів на випадок епідемії та “підготувати їхнє можливе запровадження”.

Крім того, міністр вказав на те, що у ФРН “ланцюжок зараження вірусом почасти не можна відстежити”.

Тож на тлі цього постає питання щодо того, чи виправдають себе застосовані дотепер заходи та стратегії з метою зупинити вірус, визнав керівник МОЗ Німеччини, передає агенція новин dpa.

Тим часом німецькі лікарі підтвердили вже 19 випадків зараження коронавірусом. 14 з них припадають за Баварію, де всі випадки зафіксували в співробітників однієї компанії. Коронавірусом вони інфікувалися від колеги з Китаю, котра прибула на конференцію в Мюнхен.

Інші випадки захворювання зафіксовано в землях Баден-Вюрттемберг, де виявлено три нових інфікованих, і Північний Рейн – Вестфалія, де інфекцію підтвердили в одного подружжя. 

Плейлист
13 відео

Спалах коронавірусу в Європі

Всесвітня організація охорони здоров’я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. Серед європейських країн найбільший спалах коронавірусу виник в Італії.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *