Із Чехії вислали іноземців, які незаконно жили у будинках російських дипломатів – новини світу

Їм заборонили в'їзд до країни терміном до чотирьох років.

Чотирьох іноземців, які без законних підстав мешкали в будинках російського посольства в Празі, вислала чеська влада із території країни. Відповідального співробітника посольства РФ можуть оштрафувати за те, що він незаконно поселив людей.

Про це пише місцеве видання Deník N.

 “Дотримання чеських законів має поширюватися на всіх”, – заявив міністр закордонних справ Томаш Петршичек.

Своєю чергою, речниця поліції Єва Кропачова зазначила, що ці особи відтепер мають заборону на в’їзд до Чехії терміном від одного до чотирьох років. Крім того, відповідального співробітника посольства РФ Михаїла Саруханова можуть оштрафувати за те, що він поселив цих людей і не оформив їхню реєстрацію. 

Чеські ЗМІ раніше писали, що посольство РФ у Празі отримує прибуток, здаючи в оренду в одному з районів майже 200 квартир, які призначені для російських дипломатів. Крім того, зазначалося, що мешканці цих квартир здебільшого є російськими громадянами і це житло орендують десятки років. Втім, російське посольство всупереч міжурядовим договорам також здавало квартири туристам.

Нагадаємо, 15 грудня Україна депортувала до Азербайджану опозиційного блогера і політичного активіста Ельвіна Ісаєва. Його вислали за порушення імміграційного законодавства на території нашої держави. Ісаєв критикує нинішнього президента Азербайджану Ільхама Алієва, неодноразово називав його диктатором.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *