США звинуватили російські супутники у шпигунстві за своїм апаратом – новини світу

США вже передали Москві свою стурбованість ситуацією.

Два російські супутники переслідують американський розвідувальний апарат, що може призвести до “небезпечної ситуації в космосі”.

Про це заявив командувач космічних сил США Джон Реймонд, передає Business Insider.

“Це незвичайна і тривожна поведінка, яке може призвести до виникнення небезпечної ситуації в космосі”, – заявив він. “Сполучені Штати вважають, що ці недавні дії викликають занепокоєння та не відображають поведінку відповідальної космічної держави”, – додав генерал.

Як зазначається, два російські супутники перебувають у межах 160 км від американського. США вже висловили Москві стурбованість з цього приводу через дипломатичні канали.

Читайте також:

Кладовище з сотнями космічних кораблів. Розповідаємо, що таке Точка Немо та як до неї дістатися

Додається, що в листопаді Росія запустила “супутник, який згодом випустив другий супутник”, і їхня поведінка скидалась на роботу апаратів, які Росія раніше назвала “супутниками-інспекторами”, сказав Реймонд.

За словами голови космічних сил, “в будь-якій галузі” такий крок “буде інтерпретуватися як потенційно загрозлива поведінка”.

Російське посольство у Вашингтоні не відповіло на запит про коментар.

Маневрування російських супутників помітив Майкл Томпсон, ентузіаст у галузі супутників і космічних апаратів.

“Це все непрямі докази, але існує безліч обставин, які вказують на те, що відомий російський інспекційний супутник зараз стежить за відомим американським супутником-шпинугом”, – написав Томпсон 30 січня.

Російське міністерство оборони заявляло у грудні, що маневр супутників, під час якого один “породив” інший, був експериментом з оцінки “технічного стану вітчизняних супутників”.

В кінці серпня 2019 у США розпочало роботу Космічне командування, за яким послідує створення космічних військ.

Президент США Дональд Трамп заявив, що основна причина створення космічних військ – необхідність протистояти новим викликам безпеці країни, зокрема, можливим атакам на американські супутники з боку китайців і росіян.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *