“Шкодую про це рішення”. Меркель прокоментувала відмову своєї наступниці боротися за пост канцлерки – новини світу

Канцлерка Німеччини подякувала Крамп-Карренбауер за роботу.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель жалкує про рішення лідерки партії Християнсько-демократичний союз Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка відмовилася балотуватися в канцлерки ФРН у 2021 році.

 Про це розповіла очільниця німецького уряду журналістам 10 лютого, пише DW.

Як сказала Меркель, вона “взяла до відома це рішення, але і шкодує про нього”. Меркель додала, що продовжить “активно працювати” із Крамп-Карренбауер, зокрема, у питанні щодо висунення нового кандидата в канцлери. А також в уряді, де Крамп-Карренбауер й надалі очолюватиме міністерство оборони.

“Я прийняла це рішення до відома, шкодую про нього. Можу уявити, що воно далося Аннегрет Крамп-Карренбауер нелегко, і я дякую їй за готовність супроводжувати процес вибору кандидата на посаду канцлера як голова партії”, – зауважила Меркель.

За її словами, під час перебування на посаді глави ХДС Крамп-Карренбауер змогла “позначити важливі речі і запустити значні процеси”, наприклад, у сфері поглиблення співпраці між союзницькими партіями ХДС і ХСС, а також у процесі вироблення нової програми партії.

Нагадаємо, 10 лютого Аннегрет Крамп-Карренбауер оголосила, що не висуватиметься в канцлерки ФРГ.

Відео

Ангела Меркель слухала державний гімн сидячи на тлі проблем зі здоров'ям

Під час зустрічі з прем'єркою Данії обидві урядовці слухали гімни своїх держав не стоячи, як це заведено у світовій дипломатичній практиці, а сидячи. За останній місяць на публічних заходах Меркель трусило тричі. Після зміни протоколу тремтіння вже не було.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *