Війна за Ідліб. Турецькі військові загинули під час обстрілів військ Асада – новини світу

Туреччина обстріляла позиції урядових військ у відповідь.

В сирійській провінції Ідліб під час обстрілів сил Асада, яких підтримує РФ, загинули п'ять турецьких військових. Анкара відкрила вогонь у відповідь.

Про це 10 лютого повідомляє Міноборони Туреччини.

Зазначається, що війська Асада здійснили артобстріл по турецькому пункту спостереження.

“В результаті інтенсивного артилерійського вогню з боку режиму Асада 10 лютого 2020 року в Ідлібі п'ять наших військовослужбовців загинули, ще п'ятеро отримали поранення”, – йдеться в заяві.

Президент Реджеп Таїп Ердоган проводить екстрену зустріч з главою Міноборони Туреччини Хулуси АКАР, повідомляє NTV. Раніше глава республіки неодноразово заявляв про готовність перейти до дій у відповідь в разі продовження атак на військовослужбовців ЗС Туреччини на півночі Сирії.

Нагадаємо, в Сирії вже понад місяць триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію Ідліб. Війська президента Сирії Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили “останньою битвою за провінцію”. З іншого боку – Демократичні сили (SDF), які за підтримки США та Туреччини поки втримують контроль над Ідлібом. ТСН.ua розповідає, як Росія та Туреччина розпочали протистояння на сирійській землі, чому “пішла по швах” дружба між Путіним та Ердоганом та чим небезпечна війна у Сирії для Європи.

Відео

Щонайменше 8 дітей загинуло внаслідок артилерійського обстрілу у Сирії

Турецькі військові гатили по місту Таль-Рифат, що за 20 км від турецького кордону. Один зі снарядів розірвався у дворі місцевої школи, коли діти саме виходили з уроків. Загинуло 11 людей, серед них – 8 дітей. Поранено ще 21.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *