Міністри охорони здоров’я країн ЄС зберуться на надзвичайну нараду через коронавірус

Нарада відбудеться у Брюсселі.

Через стрімке поширення коронавірусу у світі 13 лютого міністри охорони здоров'я країн ЄС зберуться на надзвичайну нараду.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, це підтвердив офіційний представник Єврокомісії Стефан де Кеерсмекер.

Він також додав, що 9 лютого 95 громадян ЄС були евакуйовані з китайського Уханя, епіцентру поширення смертельного вірусу.

Своєю чергою, член Єврокомісії (ЄК) з кризового управління Янез Ленарчич закликав до координації дій міжнародного співтовариства в боротьбі проти епідемії коронавірусу.

“Оскільки спалах коронавірусу вражає все більше і більше країн, нашим головним завданням повинні бути координація та співпраця. Зараз настав час об'єднати зусилля, щоб зупинити цю епідемію. Вкрай важливо, щоб все міжнародне співтовариство зосередилося на зусиллях щодо забезпечення готовності і реагування на боротьбу з коронавірусом, виходячи з міжнародної солідарності”, – заявив єврокомісар.

Станом на 10 лютого від нового убивчого коронавірусу померли понад 900 осіб. За останню добу кількість загиблих збільшилася на 97 і наразі загалом складає 910 людей. Загальна кількість хворих на новий вірус з Уханю на території КНР досягла 40 171, курс лікування в медичних закладах країни проходить близько 36 тисяч людей. 

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба вже отримала тимчасову назву NCP (Novel Coronavirus Pneumonia). Вона поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Більше про: Убивчий коронавірус у Китаї

  • Учені попередили про новий шлях передавання уханьського коронавірусу
  • У Сумській області ізолюють студентів, які провели зимові канікули в Китаї
  • Температурні скринінги та костюми біологічного захисту. У МОЗ озвучили заходи безпеки з евакуації українців з Китаю

Схоже, джерелом спалаху є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передався і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Плейлист
60 відео

Смертоносний коронавірус з Китаю

Світом шириться новий вірус з Китаю. Інфіковано понад 500 осіб.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *